בזמן שבערים אחרות ההורים מחפשים פתרונות לילדיהם בחודש אוגוסט, הם בדרך כלל לא ימצאו פתרון עירוני, ואם יש כזה, הם יצטרכו להיפרד מכמה אלפי שקלים לכל ילד. באשדוד לא. למזלם של ההורים בעיר, שיתוף הפעולה בין ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, לד"ר אפרת אוחיון נאור, יצר תקדים של קייטנות עירוניות גם בחודש אוגוסט ובמחיר, שאינו נטל כלכלי על ההורים.
לכן כשד"ר אפרת אוחיון נאור (38) מרובע הסיטי, (ד"ר לכימיה ובעיקר אמא לשלוש בנות, נשואה לירון) כיום מספר 4 ברשימה של ראש העיר ד"ר לסרי, אומרת – "יש לי שליחות ובאתי לבצע אותה", שווה להקשיב לה. היא יודעת לבצע. היא הייתה חברת מועצה בהתנדבות בקדנציה האחרונה מטעם מפלגת ה"מקומיות", כשהיא עושה את זה בשליש קדנציה בגללה רוטציה. ואם היא הספיקה בזמן מועט כל כך הרבה, אז מה יהיה כשתהיה לה קדנציה שלמה?
היא מספרת על הפרויקט המיוחד שלה ושל ראש העיר, אותו מרגישים ברווחתם ובכלכלת ההורים באשדוד: "כחברת מועצה הייתי ממונה על הגיל הרך והצהרונים בעיר. החלטנו על שינוי תקדימי בצוותא עם ראש העיר. החלטנו לפתוח קייטנות עירוניות מחזור שני, מסובסדות, במהלך חודש אוגוסט. לפני ארבע שנים התחלנו כפיילוט ועתה בשנתיים האחרונות, למרות האתגרים, זה פועל בכל העיר, בכל הגנים ובבתי הספר".
וכמה זה עולה לנו?
"העלות של המחזור השני הוא 600 שקלים לשלושה שבועות משבע וחצי עד השעה 16:00. זה 200 שקלים לשבוע. מי שרוצה עד שעה אחת בצהרים, גם יש אופציה כזו וזה עולה 300 שקלים. מחירים כאלה אין בשום מקום בארץ. זו מסגרת ייחודית ומקצועית. ערים כמו רחובות וראשון, שהן בסדר הגדול של אשדוד, לוקחים מחירים מופקעים, כ-1500 ש"ח לקייטנה. צריך להגיד תודה ענקית לראש העיר ד"ר יחיאל לסרי שלא רק שמצא לזה תקציב, אלא מאמין מאוד בפרויקט ובעזרה להורים. הוא מבין אותם. ד"ר לסרי דואג להמשך פעילות תרבותיות ברחבי העיר בחינם. באשדוד גם בחופש יש פעילות ופתרון להורים ולילדים משעות הבוקר ועד אחה"צ המאוחרים".
מה תעשי אם וכאשר תבחרי בקדנציה הנוכחית?
"אני אפעל בכל תחום שיוטל עליי. אני מוכנה לכל אתגר שיוצב בפניי למען קהילת העיר אשדוד. תחום החינוך הוא הקרוב אליי. אמשיך לפעול במישור שפעלתי בו ואמשיך בנושא החינוך. לדוגמא מוגנות ופיקוח. אפעל להצבת רכז/ת מוגנות שיהיה בגני הילדים, ויפקח על הביטחון של הילדים".
אבל יש עוד. לד"ר אפרת אוחיון נאור, יש עוד תכניות: "אני רוצה להנגיש את הצוות של הצהרונים והגיל הרך".
תסבירי?
"להנגיש בצורה דיגיטלית. הורה שזקוק למענה, יקבל אותו בצורה מהירה היישר לאמצעים הרבים שיש היום בידי כל אחד".
לד"ר אוחיון נאור לא צריך להסביר עד כמה זה חשוב. היא בעצמה כאמור אם ל-3 בנות, ומבינה עד כמה יש קשר ישיר בין הפתרונות שמציעה העיר, לבין שיווין בקהילה: "זה מאפשר שוויוניות כלכלית וחברית בין כל האוכלוסיות בעיר. הכסף הופך להיות פחות פקטור, מאחר והעירייה נותנת את הפתרונות לכולם, במהלך כל היום, וכל הקיץ".
אמרנו יש עוד. אז בבקשה. יש לה גם יש תכנית סדורה בנוגע להעצמת נשים: "אני רוצה לפעול למען נשות העיר", היא אומרת. "כשאני אומרת, העצמת נשים אני מדברת מהגיל הרך ועד התיכונים. לעשות הכל בכדי לעודד נשים להגיע לתפקידי מפתח. להיות במקומות שאינם טריוויאליים לנשים. שנערות יהיו במדע והייטק. אני כראש סיעה נשית, עבדתי ביחד עם נשים איכותיות, ואני מאמינה גדולה בקהילה. קהילה שמקדמת דברים בכל תחומי החיים, דוגמא לכך היא קהילת "אשדוד טף" שהיא הקהילה של ההורים הצעירים לילדים בגילאי לידה עד 3, שיש להם פעילות ענפה בעיר. זה עוד שיתוף פעולה מוצלח של ראש העיר ושלי, שמתיישב בדיוק עם חזון ראש העיר".
כשהיא אומרת שילוב נשים במדע והייטק, הדוגמא הטובה ביותר זו היא עצמה. ד"ר אפרת אוחיון נאור היא דוקטור לכימיה של חומרים, ומשמשת כראש צוות פיתוח בחברת 'לנדא דיגטיל פרינטינג'. היא ראש צוות פיתוח הדיו למדפסות דיגיטליות של תעשיית המזון בעולם. מדפסות ענקיות לאריזות דוגמת אריזות קוקה קולה וחברות אחרות. אגב, הדוקטורט של ד"ר אפרת אוחיון נאור, הוא בכימיה של חומרים. לדוגמאות הפקת הדלק ביו-דיזל. (ביו דיזל הוא סוג של דלק ביולוגי, כלומר דלק מבוסס מולקולות אורגניות).
ד"ר אפרת אוחיון נאור היא אשדודית שורשית. הוריה, אילנה ויוסף אוחיון עלו ממרוקו לאשדוד ואפרת נולדה בעיר. היא סיימה את לימודיה התיכוניים באולפנת אשדוד. עבורה אשדוד היא חייה. אמה אילנה הייתה מנהלת בית הספר היסודי אריאל בעיר. אז החינוך זורם בדמה.
"אשדוד זה בית" אומרת אפרת. "אשדוד זה המשפחתיות שקיימת פה, כל המשפחה שלי פה. כל החברים שלי פה. זו בעיניי גאווה. אני גאה להיות אשדודית. לא עזבתי אותה, ואין לי כוונות כאלה. אני פה למען העיר הזו".
לסיום חשוב לד"ר אפרת אוחיון להודות למי שניצבות בחוד החנית של הפרויקט, הגננות, מנהלות האשכול והסייעות, ומי שמובילה את זה, רויטל אבו, "אני מעריכה ומוקיריה את העובדה שהצוותים, שבעצמן הן אימהות, מגיעות לעבוד באוגוסט ובכך עוזרות ומקלות עלינו ההורים להמשיך ולעבוד בקיץ, בעזרת מציאת פתרון ראוי ואיכותי".