"מצפים ל-2 מנדטים לפחות"

תכירו את מפלגת "אור השחר", של הקהילה ההודית * נציגי הקהילה באשדוד החליטו לרוץ לבחירות המוניציפליות למועצה, במפלגה שבה רק בני העדה * נורין דנדקר-אלקסלסי שעומדת בראש הרשימה: "האם אין בנמצא לפחות אחד מתוך כ-10.000 בני הקהילה באשדוד, הטוב לפחות כמו כל נציג מועצה בעיר, מהעבר וההווה"?

השאלה הבולטת הייתה, האם יש בכלל מקום בשנת 2023 למפלגה עדתית שרצה למועצה בבחירות המוניציפאליות הקרובות. התשובה של נורין דנדקר-אלקסלסי, העומדת בראש הרשימה הזו, הייתה תשובה ישירה, לא מתחמקת שבסיומה אפשר בהחלט להבין למה הוקמה המפלגה ההודית  – "אור השחר". כדאי מאוד לקרוא את התשובות של נורין שמדלגות בין הפוליטיקלי קורקט, לכאלה שבכלל לא מתקרבות  לשם, אבל בהחלט "מאירות" את הסיבה להקמת המפלגה שאולי בגלל זה נקראת…"אור השחר".  אגב שווה מאוד לקרוא את מטרות העמותה שעוברות דרך בית כנסת לקהילה ההודית, דרך קריקט וגם נסיעה לקברי צדיקים.

וכך נכתב בהודעה על יסודה של המפלגה: "פעילי הקהילה ההודית באשדוד החליטו להעמיד סיעה בבחירות המוניציפליות 2023, זאת מתוך רצון לזכות באמון ציבור הקהילה ותושבי העיר במטרה להיות שותפים ראויים במועצת העיר. בסייעתא דשמיא. הסיעה החדשה זוכה לתמיכה הולכת וגוברת מקצה לקצה בקרב הקהילה והציבור הכללי. בסיעה מיוצגים נשים וגברים בראשותה של נורין דנדקר-אלקסלסי. חברי הסיעה מתחייבים לקיים שיתוף פעולה ראוי והגון עם שאר נבחרי העיר כדי לקדם את מטרות העיר ותושביה המושתתים על עקרונות של שווין וצדק חברתי, מקצועיות, מסורתיות, מצפון וערכיות. חברי הסיעה רואים במסורת הענפה של הקהילה את אבן הדרך שלאורם ילכו".

נורין, מה מבטא שם המפלגה, אור השחר?

"השם "אור השחר באשדוד"  נבחר מתפילת שחרית שהיא התפילה ארוכה מתפילות היום ומסמלת תחילת היום. כך שם המפלגה מבטא את הציפייה והרצון שלנו לספק לקהילה הבטחה ותקווה של אור ושל שחר. כשם שהשחר הוא ראשיתו ותחילתו של יום חדש, כך הסיעה רוצה לספק את התקווה לאחר עשרות שנים של פילוג וחילוקי דעות פנימיים בקהילה לספק את התשתית לאיחוד השורות כדי להעמיד מנהיגות פוליטית ראויה לקהילה ולעיר".

יש עוד מקום ב-2023 למפלגה עדתית?

"זו שאלה מעולה מכיוון שבעיר אשדוד יש המון קהילות שאומנם הם לא נטו עדתיות אבל ברור לכולם מי דואג למי. אם תיקח את כולם ככלל אנחנו ביחד איתם זה הרוב. אבל נגיד שזה עניין עדתי, לכל שאר הקהילות בעיר, גם כאלה שהגיעו הרבה אחרי הקהילה ההודית לעיר אשדוד, יש לפחות שני מרכזי תרבות, מתנסים, בתי קהילה / מקומות להתקהלויות ולכולם יש נציג שדואג לצרכים שלהם. קהילה הודית תמיד תמכה בכל נבחרי העיר בציפייה לעזרה שמעולם לא הגיעה. תמיד זורקים לקהילה איזה אוטובוס לטיול של בית כנסת פעם בשנה וככה משתיקים את הקהל שבעיקרו דתי  שקיים בעיר הזו כמעט מהקמתה. בנוסף הסיעה רואה חשיבות במטרותיה, הצמחה מתוכה של מנהיגות פוליטית ראויה לעיר אשדוד החסרה זה עשרות שנים בנוף העירוני והציבורי של העיר. הקהילה מגוונת מאוד ביכולותיה ולמרות זאת במשך עשרות שנים לא צמח אף מנהיג במצעה של סיעה אחרת. על כן הסיעה תדאג להצמיח מנהיגים מתוכה בזכות עצמה. אם לא נעשה זאת עבור עצמנו אף אחד לא יעשה זאת עבורנו, התשובה לשאלה היא שאלה שישאל את עצמו השואל מדוע עשרות שנים לא היה נציג מבני הקהילה סביב שולחן המועצה, אלו שהיו פה ושם כשם שהופיעו כך נעלמו. האם אין בנמצא לפחות אחד כזה מתוך כ-10.000 בני הקהילה באשדוד הטוב לפחות כמו כל נציג מועצה בעיר אשדוד מהעבר וההווה?

לפני שנמשיך. הגיע הזמן להכיר את המועמדים. אז בבקשה:

נורין דנדקר אלקסלסי, ילידת הודו נשואה+3, פנסיונרית הנהלת בתי המשפט. תואר ראשון במדעי הרוח והחברה. פעילה ציבורית למען הקהילה באשדוד

יהודה מזגאוקר, יליד הודו. טכנאי תקשורת. שירות צבאי בנח"ל מוצנח, עבד במשרד התקשורת 3 שנים. התגייס כאזרח עובד צה"ל ופיקד על צוותי חוץ התקנות תקשורת ומולטימדיה

דניאל בנימין, יליד בומביי, עלה לארץ בשנת 71 . שירות צבאי קרבי – גולני. איש הייטק ומנהל צוות וביקורת כ17 שנה. פעיל ציבורי בקהילה המקומית והארצית שנים רבות.

ג'ניפר קולטקר, ילידת הודו הנדסה תעשייה וניהול. עובדת בתעשייה הבטחונית כסגנית קשרי לקוחות. פעילה עצמאית לרווחה ועזרה לזולת

אפרים קור, יליד הודו. משפטן , B.SC תעשייה וניהול. מודעות חברתית וציבורית

 נורין, כמה מונה הקהילה ההודית וכמה בעלי זכות בחירה?

"בהתאם לספר הבחירות 2018 בקהילה הודית היו 8.000 בעלי זכות בחירה, אך למיטב ידיעתנו כיום בעיר 10.000 בעלי זכות בחירה למרות ההגירה ושינויים אחרים. על פי בדיקה שנעשתה על ידי גם בארכיון עיריית אשדוד לא קיבלתי תשובה מדויקת".

כמה מנדטים אתם שווים?

"אם נצליח לאחד את שורות הקהילה ותושבי אשדוד בכללם אלה שמכירים עשרות שנים את הקהילה ומסורותיה, סביב המטרות שלנו, ובהתחשב בכך שזאת התחלה חדשה, אפשר לצפות לשני מנדטים לפחות. חשוב לציין בני קהילה נשואים עם בני עדה שונים ומגוונים שגם הם רואים קידום השגת מטרותינו בעין יפה. בני עדה מעורים בחיי קהילות אחרות שהם שותפים מלאים לתרבות הענפה שלנו ולוקחים בה חלק חשוב. חברים ושכנים רבים לקהילה שתומכים שלדעתם מגיע לקהילה ייצוג הולם בקבלת החלטות במועצת העיר".

חייב להיות יליד הודו בכדי להיות ברשימה?

"ממש אין כל דרישת בסיס כזו, ואין כל פלא בדבר שההתלכדות הראשונית הייתה מבני הקהילה, במידה וגורם שאינו מבני הקהילה אך יראה נכונות לשותפות הדרך ויחבור למטרות הסיעה, לא תהיה כל מניעה לצרפו לשורותינו ואף יתקבל בזרועות פתוחות ובחיבוק. פשוט אנו ילידי הודו, ובין המייסדים הראשונים של העיר, החלטנו שהגיע הזמן אחרי הרבה שנים לקחת את המושכות לידיים כי אנו כאן הרבה שנים וחבל שלא התעוררנו לפני כי יש לקהילה כוח גדול בעיר".

 

עם מי תלכו לקואליציה. במי אתם תומכים לראשות העיר?

"טרם החלטנו בנושא התמיכה לראשות העיר והחלטה זו תתקבל בהמשך דרכנו".
blank

12121231231234234

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך