עובד נמל אשדוד חייך בשבוע החולף מאוזן לאוזן, לאחר שקיבל מעו"ד מאיר הילל-טבול את הבשורה שלאחר המאבק המורכב מול רשויות המס ולאחר לא מעט ועדות רפואיות, הוא זכאי לפטור מלא על תשלומי מס. זה אומר שמשכורת הברוטו שלו הופכת למעשה לנטו, ומדובר במשמעות של אלפי שקלים בכל חודש, לעיתים אפילו יותר מזה. זאת ועוד, העובד יזכה לקבל מאות אלפי שקלים מרשויות המס, החזר עבור תשלומי מס במשך שש השנים האחרונות.
רבים אינם מודעים לכך, אולם אדם שחלה או נפגע, והוכר כנכה בשיעור של מעל 90%, עשוי להיות זכאי לפטור מלא מתשלום מס הכנסה. זה לא נעשה באופן אוטומטי ויש הרבה מאוד מכשולים בדרך, שלעיתים מייאשות את אלה שהגישו את הבקשה לפטור ממס, אולם ברגע שפועלים נכון ובעיקר אם בוחרים עורך דין שיודע לעמוד מול ועדות רפואיות מורכבות ומול רשויות המס, התוצאה יכולה להיות משמעותית מאוד מבחינה כספית.
הזכאות לפטור יכולה לנבוע ממכלול מחלות הגורמות למצב רפואי ירוד באופן משמעותי או ממחלה אחת קשה ביותר. הנה רשימת מחלות לדוגמא העשויות לזכות בפטור מתשלום מס הכנסה: סכרת עם סיבוכים, מחלת לב, פרקינסון, פוליו ושיתוק ילדים, מחלות ריאה, טרשת נפוצה, גידול ממאיר בעבר, מחלת כליות, דלקת פרקים, מחלת כבד, עיוורון, חירשות ועוד. הפטור ניתן כאמור רטרואקטיבית עד 6 שנים.
במקרה הזה של עובד נמל אשדוד, בשנות החמישים לחייו, הוא קיבל דרגת נכות של 94%, מה שהפך אותו לזכאי לקבל את הפטור המיוחל מתשלומי מס. העובד הגיע למשרד עורכי הדין גונטמכר הילל-טבול, המתמחים בהגשת תביעות נזיקין ותביעות מול הביטוח הלאומי, וביקש לטפל בקושי לקבל את הפטור ממס. עו"ד מאיר הילל-טבול ליווה את התיק המורכב באופן אישי, והתייצב שמונה פעמים לוועדות רפואיות יחד עם העובד, כאשר בדרך ניצבו לא מעט מכשולים בירוקרטיים מורכבים. עו"ד הילל-טבול הצליח לצלוח את המכשולים, ולאחר חודשים ארוכים של עבודה סזיפית, זכה לקבל את ההודעה שהעובד זכאי לפטור מלא ממס.
עו"ד הילל-טבול אמר בעניין זה: "הוצאת פטור ממס הכנסה הוא עניין מורכב, הדורש שליטה מלאה בכל נבכי הבירוקרטיה והתמודדות כפולה הן מול הוועדות הרפואיות של ביטוח לאומי והן מול מס הכנסה. לא מעט אנשים שניגשו לבדם להוצאת הפטור מעידים שמצאו את עצמם אובדי עצות על רקע התהליך המורכב. חשוב קודם כל להבין איך בעצם עובד התהליך. למס הכנסה, שמולו מתנהלת התביעה להוצאת הפטור, אין רופאים לכן נכנס לתמונה גם הביטוח הלאומי באמצעות הוועדות הרפואיות. לאחר המפגש של התובע מול הוועדות הרפואיות השונות, מתכנסת ועדה מסכמת מטעם הביטוח הלאומי. ועדה זו בוחנת את כל חוות הדעת של הוועדות הרפואיות, ומספקת חוות דעת האם מגיעים אחוזי נכות ובאיזה גובה. נתונים אלו מועברים ישירות מביטוח לאומי למס הכנסה, כשגם תהליך זה עלול לקחת זמן רב. גם לאחר שמס הכנסה מקבל את ההחלטה, עדיין עומדת לו זכות הערעור. בקיצור ולעניין, מדובר בבירוקרטיה לא פשוטה, שהופכת את ההליך כולו לסבוך ומאתגר".