השבוע יתקיים בישראל לראשונה, כנס המדינות הדיגיטליות, פורום ה-D9, בהובלת המטה הלאומי ישראל דיגיטלית שבמשרד לשוויון חברתי. ישראל היא אחת המדינות המתקדמות בכל הנוגע לתהליכי דיגיטציה וטכנולוגיה בחסות הממשלה.
לכנס יגיעו שרים מהמדינות החברות ב-D9 כדי ללמוד מהתהליכים והמיזמים שקיימים בישראל ויוצגו בו הפיתוחים החדשניים המציבים את ישראל בחזית החדשנות הדיגיטלית בעולם בשלל תחומים וביניהם בריאות דיגיטלית ואף וייערכו מושבים מקצועיים בנושא.
במסגרת תהליכי הדיגיטציה הלאומית שמוביל המשרד לשוויון חברתי, מפותח בימים אלה מיזם ראשון מסוגו "מיון זמין" או בשמו העממי "waze לחדר מיון". מדובר במיזם שבא לתת פתרון כולל ולשפר את חווית המטופלים במחלקות לרפואה דחופה ובחדרי המיון וכתוצאה, לקצר את התורים ולטפל בצווארי הבקבוק במחלקות אלו.
הפרויקט כולל אפליקציה המספקת מידע בזמן אמת על זמני ההמתנה והשירותים הניתנים בכל מרכז לרפואה דחופה. בנוסף מוטמעים כלי שליטה ובקרה אשר תומכים בתהליכי קבלת החלטות וקביעת מדיניות.
עד כה הצטרפו למערכת 16 בתי חולים. במהלך דצמבר צפויה לעלות לאוויר אפליקציה מותאמת מובייל לטלפון נייד, אשר תשדרג את חוויית השימוש של הממתינים בחדרי המיון. בעתיד, צפויות להתווסף לאפליקציה תכונות המאפשרות לה לתפקד כ-waze חדרי מיון, באמצעות הפניית המטופל לחדר המיון בו יקבל את השירות המהיר ביותר, בשקלול זמני נסיעה והמתנה. כך לדוגמא, המערכת יכולה לשלוח את המטופל לחדר מיון בבית חולים שאינו הכי קרוב אליו גאוגרפית כי הוא פנוי לעומת בית החולים שקרוב אליו אך עמוס ושזמני הטיפול בו ארוכים יחסית. חשוב לציין שהפרויקט הוא בהובלת מטה ישראל דיגיטלית במשרד לשוויון חברתי ובשיתוף משרד הבריאות.
השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל, האמונה על המטה הלאומי ישראל דיגיטלית ושמשרדה מוביל את התכנית יחד עם משרד הבריאות ומממן מחצית ממנה אמרה "בעידן הדיגיטלי יש שתי ברירות – לצעוד קדימה או להישאר מאחור, וישראל בוחרת שוב ושוב לצעוד קדימה ולהוביל. המיזם המהפכני, שיקל על העומסים בחדרי המיון ויאפשר שירותי חירום נגישים יותר לאזרחי ישראל, הוא חלק ממהפכת הדיגיטל שהמשרד לשוויון חברתי מוביל ושמציבה את ישראל בחזית החדשנות העולמית".