בדרך כלל אנחנו רגילים לקרוא על נמל אשדוד בנוגע למצב התעסוקתי בו, או במילים אחרות, כן או לא שביתה… אבל מסתבר שיש יותר. הרבה יותר. במיוחד שמדובר במין הנשי.
חן ספנקו, מי שממונה על התחום קידום מעמד האישה בנמל אשדוד, ארגנה את הפעילות המסורתית בנושא, בנמל. לא פחות מ-120 עובדות בחברת נמל אשדוד. הפעילות התקיימה מחוץ לנמל, במרכז "כיוונים" באשדוד, במסגרתה צפו בהצגה "נשים מדברות נשים", הבוחנת חמישה סיפורי חיים של נשים שונות, ומאפשרת הצצה לתהליך נפשי שהן עוברות במהלך ההצגה. בתום ההצגה נערך דיון ער ומרתק עם היוצרת והבימאית. הפעילות כללה ארוחת צהריים ותוכן ייחודי ומשעשע.
המחזה עוסק בארבע נשים המגיעות לטיפול, משנות את חייה של הפסיכולוגית המטפלת בהן. הצגה מעבירה בהרבה הומור ואומץ את המתרחש בין נשים וגברים, בין הורים לילדים. היא חושפת סודות ושקרים ומציגה את החברה הישראלית כיום. ההצגה בעלת גוון טיפולי ועוסקת במגוון נשואים של משפחה וקריירה ויתור מול כניעה, תחרות ומלחמות פנימיות, שכולם חווים במרוץ הטירוף היומיומי. בדיוק הנשואים שמעסיקים את נשות נמל אשדוד ובעצם את מי לא.
חברת הנמל מקדמת פעילות על מנת שנשים ישתלבו בכלל המקצועות הנמליים. בשנים האחרונות מגבירה חברת הנמל את נוכחות הנשים במגזרים אשר נתפסו בעבר כמגזרים גבריים. לדוגמה, ישנן 4 סוורות העובדות בשטח, שתי תצפיתניות העובדות במגדל התצפית במחלקת ים, מהנדסות במחלקות הבינוי, הרכש והציוד, וכמובן יושבת ראש הדירקטוריון, אורנה הוזמן בכור.
חן ספנקו אמר בין היתר בנאומה: "חשוב, שתבינו כי פעילות צהריים כזאת, מחוץ לנמל, באישור של המנכ"ל וההנהלה, זה הישג כשלעצמו. זו אמירה חשובה על קבוצת הנשים בארגון. במציאות של היום, אנחנו חיים בעולם לא שוויוני שנקבע ע"י הגברים. לכן, אנחנו צריכות לקחת אחריות. להבין כי מיקום השליטה הוא פנימי, בתוכי. עלינו להגיד: "אני אחראית על הקריירה שלי. נכון, לארגון יש תפקיד חשוב ומשמעותי בקריירה שלי והוא זה שמאפשר, אך עלינו להבין כי אם נשב בצד, תקועות, יש כאן בעיה. לא לארגון, אלא גם לאישה עצמה. קריירה תצליח ותתפתח כאשר שני הצדדים מרוויחים. העתיד שלכן תלוי במה שתחליטו לעשות איתו. ואני אומרת, תעשו".