לפני שנה וחצי לערך הונחה אבן פינה להקמת בית קהילת יוצאי אתיופיה, והיו כאלה שהיו בטוחים כי יחלפו 4-5 שנים עד שהחלום יהפוך למציאות, ועולי אתיופיה באשדוד יזכו לבית תרבות המוקדש אך ורק להם. במגילת היסוד שהוטמנה בבטן האדמה באותם ימים, נכתב בין השאר: "קהילת יוצאי אתיופיה, הגשימה חלום עתיק נושן ולאחר תלאות קשות ומסע דרכים מפרך, באו בניה ובנותיה בשערי 'ירושלים' והתאחדו עם שאר יהודי הארץ. אשדוד אשר הייתה לאחת הערים המועדפות על בני הקהילה, בחרה בהם והם בה".
ביום ראשון האחרון נחנך בית קהילת יוצאי אתיופיה, וניתן היה לראות לא מעט מבני העדה, בעיקר המבוגרים מביניהם, שהזילו דמעה בטקס המרגש. מבחינתם זו הייתה סגירת מעגל.
כזכור, ההחלטה על הקמת בית תרבות לקהילה לוותה בתהליך מקדים שעשתה העירייה והנהגת הקהילה, על מנת להעניק לציבור עולי אתיופיה את הבית לו הם מייחלים. נציגי העיר ביקרו בקרית גת על מנת להתרשם ממבנה דומה ואת התכנון הפקידו בידיו של האדריכל האשדודי גיל מניסטר. ביצוע העבודות הוטל על חברת "קלפלד" ועל קבלן הפרויקט אלי סויסה. חברי הקהילה בחרו לקרוא לבית התרבות בשם "אנדנת", שפירושו באמהרית יחדיו, ומתחתיו הכיתוב "בית קהילת יוצאי אתיופיה", בצרוף לוגו בצבעים ירוק צהוב וכתום, אותו בחרו נציגי הקהילה מתוך כמה חלופות שעיצב בהתנדבות האמן שי חיון.
טקס חנוכת הבית החל בקביעת מזוזה ע"י הרב מיכאל מהרט ולאחריה הסרת הלוט מעל השלט הרשמי הנושא את שם המקום: "אנדנת". לאחריו טקס גזירת הסרט ע"י ח"כ אברהם נגוסה וראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, ופתיחת האולם המרווח לכניסת הקהל לטקס הברכות ולאירוע החגיגי שלווה בנגינה של תזמורת מסורתית.
הטקס החגיגי, הברכות והתודות, נעשו בתוך האולם היפה והמרווח כאשר הקהל הגדול שמילא את האולם מגיב במחיאות כפיים ובתפילות הודיה על הרגע החשוב ועל חנוכת הבית אליו ייחלו.
בדברי הברכה של ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, הוא ציין את המסע המופלא שעשו יהודי אתיופיה לארץ ישראל, אחרי 2500 שנות גלות ואת החיבור שלהם לירושלים ולארץ הקודש. הוא הודה לכל העושים במלאכת הבניין, לחברי ועד הקהילה ובראשם גדי טרקאי, המנהל הראשון של הבית הזה, לעובדי העירייה שליוו ופיקחו על העבודות כך שיעמדו בלוח זמנים ולדינה בר אולפן, המשנה למנכ"ל העירייה, שליוותה את הפרויקט עד לסיומו המוצלח.
בית התרבות הקהילתי החדש ליוצאי אתיופיה ממוקם בסמוך למרכז הנוער העירוני ״קופף״, ברובע ב׳, וישמש מרכז פעילות עבור יוצאי הקהילה האתיופית ותושבי העיר. מיקום הבית בסמוך למרכז הנוער העירוני יסתייע בפעילות הנערכת עבור כלל הנוער ויהווה ערך מוסף לסך הפעילויות שתתבצענה במקום.
בעירייה אומרים כי אל רשימת מוסדות הציבור שנבנו בשנים האחרונות באשדוד, נוסף עתה בית תרבות חדש ומאמינים כי כשם שכל מוסדות התרבות בעיר מלאים בפעילות ואף מייצרים תוכן חדש ומקורי לבאי הבית, כך יהיה גם בית זה מלא בפעילות ומקור ליצירה חדשה עבור הקהילה.