מגמה מעודדת: יותר עסקים נפתחים באשדוד

סקר מיוחד שערכה חברת "דן אנד ברדסטריט" לחודש יוני האחרון, באמצעותו היא בודקת את מצב העסקים באזורים שונים בישראל, מציב את אשדוד במקום הרביעי מבין הערים הגדולות בארץ, בנוגע למצב העסקים בעיר, מהסקר המקיף עולה כי בשנה החולפת נרשמה סגירה של 6.5% מסך העסקים, ואילו השנה נרשמה פתיחה של 7.4% עסקים
רבים בהפגנה בביג פאשן בשל החשש מסגירת מקומות בשבת
הביג פאשן

אשדוד ממשיכה לרשום התקדמות מרשימה בעולם העסקים המקומי, עם גידול של אחוז אחד במספר העסקים בעיר. סקר "דן אנד ברדסטריט" לחודש יוני 2018, המודד את מצב העסקים בערים ובאזורים שונים בישראל, מדרג את אשדוד במקום הרביעי בדירוג הערים הגדולות, עם גידול של אחוז אחד במספר העסקים. בשנה החולפת נרשמה סגירה של 6.5% מסך העסקים ואילו השנה נרשמה פתיחה של 7.4%. הערים שמתייצבות בשלושת המקומות הראשונים, לפי הסדר, הן: ירושלים (2.8%), פתח תקוה (2.3%) ותל אביב (2.4%). אשדוד אמור במקום הרביעי ואחריה ניצבות נתניה, חולון, ראשון לציון, חיפה ובאר שבע.

ב"דן אנד ברדסטריט" סבורים כי מצב העסקים באזור גיאוגרפי, מלמד על תושבי אותו אזור, על מצבם הסוציואקונומי ועל איתנותה הכלכלית של אותה רשות מקומית. על פי הניתוח של החברה הנחשבת, ישנה קורלציה בין הצלחת הפעילות של העסקים המקומיים לבין הסביבה בה הם פועלים, כאשר לרשות המקומית יש יכולת משמעותית להשפיע על הצלחת העסקים. ככל שבאזור גיאוגרפי מסוים מספר העסקים הנסגרים גדול ממספר העסקים שנפתחים, כך האיתנות הכלכלית באותו אזור ייחשב לנמוך.

הסקר מסביר כי רשות מקומית אחראית על ההתפתחות העירונית, על רמת השירותים הניתנים לתושב, על התמהיל הנכון בבינוי, על יצירת מקומות תעסוקה, על מיתוג העיר ויצירת מוקדי משיכה לאוכלוסייה חדשה ומכאן שהיא אחראית על יצירת אקלים סביבתי המעודד פעילות עסקית וסביבת חיים פעילה כלכלית. מכח זה, הסקר קובע את הצלחת העסקים ע"י בחינת המדיניות והפעילות העירונית ובמילים אחרות: מה ובאיזו מידה עושה העיר להצלחת הפעילות העסקית?

אשדוד כאמור מציגה נתונים של עיר חזקה עם עלייה במספר העסקים החדשים (תוספת של 7.4% לסך העסקים הקיימים), לעומת קיטון בכמות העסקים וסגירתם של 6.5% בלבד. המשמעות היא: עלייה של 1% בעסקים החדשים או אם תרצו משק כלכלי יציב המאפשר פעילות עסקית מוצלחת לעסקים קטנים ובינוניים.

בעיריית אשדוד אומרים כי "כל הסיבות ליציבות הכלכלית של עיר, אותו מונה הסקר, מתקיימים באשדוד לאור ההשקעות שעושה העירייה והמדיניות אותה היא נוקטת בכל פעולותיה. לדוגמא: הקמת אגף תעשייה ותעסוקה מניב כבר תוצאות ליצירת מקורות תעסוקה, משיכת יזמים וקליטת עובדים. אחוז האבטלה באשדוד נמוך מהממוצע הארצי. מיזמים חדשים לחידוש התשתיות ופרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית והסכם הגג משנים את העיר ובונים לה מיתוג חדש המושך עוד ועוד יזמים לפעול בעיר. פעולות אלה ועוד רבות אחרות, מייצרים אווירה סביבתית המעודדת פעילות עסקית, בדיוק באותה מידה שהיא מחזקת את התושב ואת הפוטנציאל הכלכלי בעיר".

ההישג של אשדוד בולט במיוחד בניתוח הנתונים על פי חלוקה גיאוגרפית. אחוז הגידול בפתיחת/סגירת עסקים על פי אזור גיאוגרפי מציב את ירושלים והסביבה במקום הראשון (03.8%), את המרכז במקום השני (2.1%) ואת הצפון במקום השלישי (0.15%). אזור הדרום במקום האחרון עם נתון שלילי המלמד על סגירת עסקים יותר מפתיחת חדשים (0.59%-). למרות זאת, אשדוד כאמור תופסת מקום של כבוד מבין כל הערים הגדולות בישראל.

12121231231234234

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך