המלצות מד"א לחג השבועות שבפתח

לקראת חג שבועות שיחול במוצאי השבת במד"א ערוכים לאבטח רפואית את המתפללים הרבים הצפויים להגיע לכותל המערבי בירושלים לתפילת "תיקון ליל שבועות" ולתפילת "ותיקין" ולאבטח רפואית את רבבות הישראלים אשר צפויים לצאת לטייל ולפקוד את אתרי הבילוי והנופש ברחבי הארץ
ניידת טיפול נמרץ
צילום: דוברות מד"א

לאלרגיים למוצרי חלב ומתארחים או נמצאים בסביבת אנשים שאוכלים מוצרי חלב:
על מי שמאובחן ע"י רופא מומלץ לשאת בכל עת (עפ"י הנחיות הרופא המטפל) מזרק אפיפן. במידה ונחשף לחלב ומוצריו, קיימת חשיבות רבה לטיפול מהיר ויש להתקשר מידית למד"א בטלפון חירום 101 או באמצעות אפליקציית 'מד"א שלי' מיד עם זיהוי החשיפה לאלרגן משום שהתגובה יכולה להיות קטלנית בתוך דקות ספורות ללא טיפול.

מנהגי החג מהנים אך יכולים להיות מסוכנים:
אחד מהמשחקים האהובים על ילדים בחג שבועות הוא השלכת שקיות מלאות במים אל עבר הולכי רגל ומכוניות נוסעות. חוסר ערנות בכביש, לצד תגובת בהלה מידית לשקית המים שהושלכה על שמשת המכונית, עלולים לגרום לנהג לאבד את השליטה במכונית ולתאונת דרכים. בשנים האחרונות הוזעקו צוותי מגן דוד אדום לטפל בנהגים והולכי רגל שנפגעו כתוצאה מאירוע השלכת שקיות מים "תמימות" על שמשת המכונית.

למטיילים:
סכנת התייבשות:
מזג אוויר חם, עלול לסכן חיי אדם, לרבות – תינוקות, ילדים וקשישים. את האקלים עצמו איננו יכולים לשנות, אולם הפעולות החשובות שאנו יכולים לעשות זה מניעה מפגיעת האקלים:
1. להקפיד על שתייה מרובה של נוזלים ולהתאים את הבגדים למזג האוויר ולשעות הפעילות.
2. יש לשתות כמויות מספיקות של נוזלים מעבר לתחושת הצימאון.
3. יש להקפיד על מנוחה במקום מוצל וקריר ולשוהים בחוץ מומלץ לחבוש כובע ולהשתמש באמצעי הגנה מהשמש.
4. שתייה קרירה עדיפה משתייה חמה.
5. אם מופיעים סימני התייבשות (סחרחורות, חולשה, בחילות), יש להפסיק כל פעילות גופנית ולשהות במקום מוצל וקריר ולהרבות בשתייה אף מעבר לתחושת הצימאון.

*כללי זהירות בחוף הים ובבריכות: *
1. יש לרחוץ רק בחופים ובבריכות מוכרזים הנמצאים בפיקוח מציל ובזמן שיש בהם שירותי הצלה. במידה והמתרחץ מגיע לאחר שעות הפעילות של המציל בחוף או בבריכה – אין להיכנס למים!
2. יש להישאר תמיד בטווח העין של המציל. שימו לב – אם אינכם רואים את המציל, גם הוא כנראה לא רואה אתכם ואתם עלולים להימצא בסכנה.
3. יש להימנע ממשחקים מסוכנים. אין לשחק "משחקי הטבעה" במים, אין לקפוץ על מי שנמצא במים ואין לקפוץ ראש במים רדודים מחשש לפגיעה בעמוד השדרה ובראש. בנוסף, אין לרוץ מסביב לשפת הבריכה, מחשש להחלקה ופציעה.
4. דע את יכולותיך. שחה תמיד במים שהם בשליטתך, אל תגיע לאפיסת כוחות. אם חבריך שוחים למרחק רב ממה שאתה רגיל ומסוגל – אל תצטרף! קח בחשבון תמיד את הדרך חזרה בשחייה. אם התעייפת, צא מהמים, שתה ונוח מעט בצל.
5. אין לשחות באזור שובר הגלים.באזור זה עלולות להיווצר מערבולות חזקות שמושכות לקרקעית הים.
6. ניסיונות לחלץ אנשים שנלכדו ב"זרם סחף" עלול להיות מסוכן. גם למסייע לא מנוסה שאין לו את ההכשרה ואת הידע כיצד לבצע את הדברים נכון. ישנם מקרים בהם מי שמנסה לסייע טובע בעצמו, לכן חשוב להבין קודם מה לעשות ולהיכנס רק עם אמצעי הצפה כמו גלגל או מצוף.
7. חשוב מאוד להקפיד לא להיכנס למים בזמן של רוחות חזקות בשעות צהריים. הרוחות גורמות להיסחפות פנימה אל הים. בכנרת התופעה הזו בולטת במיוחד כשבשעות הצהריים ישנו שינוי במשטר הרוחות.
8. במקרה שנקלעים למצב של אי נוחות במים ועלולים לטבוע חשוב לשמור על קור רוח, לא להשתולל, לא לאבד כוחות או להתנגד לים וכן לאותת לעזרה.
9. הרחצה בים תחת השפעת אלכוהול אסורה ומסוכנת בהחלט.

בבריכות פרטיות:
1. אין להשאיר פעוטות וילדים בקרבת מקורות מים ללא השגחה צמודה. פעוט עלול להחליק בשניות והפגיעה בו תהיה קשה במיוחד, שכן חבלת ראש מנפילה שכזו עלולה לגרום לנזק משמעותי.
2. יש לגדר ולסגור כל מעבר לכיוון הבריכה במידה ואין באזור מבוגר שיוכל להשגיח על פעוטות וילדים.

למבלים עם תינוקות וילדים בים, בבריכה או סמוך לכל מקור מים אחר – שימו לב לכללי הזהירות הבאים:
1. אין לאפשר לתינוקות וילדים להישאר אף לא לרגע ללא השגחת מבוגר אחראי סמוך למקורות מים!
2. תינוקות וילדים עד גיל 5 הם אוכלוסייה מועדת לטביעה. עקב מבנה גופם, בו הראש כבד וגדול יחסית לגוף, מרכז משקל גופם גבוה יותר ולכן הם עלולים להתהפך כשראשם קדימה אל תוך מי הבריכה, הים, הגיגית, האמבטיה וכו'. ילדים גם אינם מבינים את מהות הסכנה ואינם יודעים להיזהר. על כן, החשיבות בשמירה צמודה אליהם ליד מקורות מים משמעותית מאוד.
3. טביעה מתרחשת תוך דקות בודדות. מספיקות דקות מעטות מאוד של חוסר תשומת לב מלאה, בהן הילד עלול לטבוע. יש להישאר כל העת בטווח יד מהילדים שבמים ולהתרכז רק בהם. במידה ונכנסתם למים עם מספר ילדים, אנא דאגו למבוגר אחראי שישהה לצדם.
4. מצופים, גלגלי ים ודומיהם מקנים תחושה מוטעית של בטחון. זכרו שפריטים אלה אינם מעניקים הגנה מלאה לילד מפני סכנות הטביעה ועל כן חשוב להקפיד לשמור על ילדים גם כשהם מצוידים בפריטים אלה.
5. יש לוודא כי הילדים מוגנים באופן מלא מפני נזקי השמש. יש להקפיד למרוח אותם בקרם הגנה מתאים, ואף רצוי להלביש תינוקות בבגד ים מלא וארוך על מנת להגן על גופם.

במקרה של טביעה, יש לפעול על פי ההנחיות הבאות:
1. יש להוציא את הטובע מהמים. נסו למשות את הטובע מהמים במידת האפשר והימנעו מלסכן את עצמכם.במקביל, הזעיקו את מד"א בטלפון החירום 101 או באמצעות אפליקציית 'מד"א שלי'.
2. הישמעו להנחיות החובשים והפרמדיקים במוקד החירום 101 של מד"א אשר ידריכו אתכם כיצד להעניק לטובע טיפול רפואי מציל חיים עד להגעת צוותי מד"א למקום.
3. אם הטובע איננו נושם (בית חזה אינו עולה ויורד) השכיבו את הנפגע על גבו הרחק מקו המים והחלו מיד בביצוע עיסויי חזה עד להגעת צוותי מד"א למקום, ובהתאם להנחיות החובשים והפרמדיקים במוקד החירום 101.
4. מומלץ שהטובע יתפנה לבית חולים, גם אם הוא מרגיש טוב יותר, להמשך מעקב ובדיקות בבית החולים.

*בחג השבועות, צפויים לצאת רבבות בני אדם לפארקים ולחיק הטבע, אז רגע לפני שמניעים את הרכב ויוצאים אל חיק הטבע, להלן המלצות מד"א לשמירה על בריאות "המנפנפים" ועל חדוות הפיקניק: *
בעת עריכת פיקניק בחיק הטבע יש לשמור על כללי הזהירות הבאים:
1.     הבערת האש: שימו לב היכן אתם ממקמים את מתקן המנגל שלכם והרחיקו אותו מעצים וצמחיה, בנוסף, וודאו כי הגחלים כבויות כאשר אתם שופכים אותן אל מתקני איסוף גחלים.
2.     יש להרחיק ילדים ממקורות אש כמו גחלים בוערות, חומרי בערה נוזלים או מוצקים ושמן טיגון.
3.     בתקופה זו של השנה ובעונת הקיץ, גוברת פעילותם של נחשים ארסיים כגון הצפע הארץ ישראלי ורמשים שונים המסתתרים מתחת לאבנים. יש להימנע מלהפוך אבנים וסלעים, לנקוט משנה זהירות בזמן ישיבה על מדשאות וקרקע חשופה בטבע ולא להלך יחפים או בסנדלים באזורים אלו.
4.     הצטיידו בערכת עזרה ראשונה תקנית של מגן דוד אדום, לכל מקרה של פציעה, נפילה או כוויה, תמיד כדאי שיהיו בהישג יד אמצעי הטיפול הדרושים, עד להגעת צוות מד"א המקצועיים במידת הצורך.

נוסעים לטייל? נזהרים גם ברכב!
1. יש לוודא כי כל הילדים חגורים ברכב באופן מלא, וכי כל ילד ישוב בכיסא בטיחות המותאם לגילו ומשקלו.
2. יש לוודא כי בסמוך לילד, נמצא בקבוק שתייה זמין, על מנת למנוע התייבשות.
3. יש לוודא כי דלתות הרכב באזור מושבי הילדים נעולות וכי אין באפשרותם לפתוח חלילה את דלת הרכב תוך כדי נסיעה.
4. אין להשאיר ילדים ברכב ללא השגחת מבוגר- גם לא לדקה אחת!! חום הרכב מטפס בעשרות מעלות במהירות, וילד המושאר ברכב סגור נמצא בסכנת חיים מידית !!
5. ליתר ביטחון- השאירו בסמוך לילד ארנק, תיק, או טלפון נייד ובצעו סריקה של הרכב בתום הנסיעה על מנת לוודא שלא תשכחו אותו בעת הירידה מהרכב!
6. יש להקפיד ולהיזהר מאבזם חגורות הבטיחות וחפצי מתכת נוספים שעלולים להגיע לטמפרטורות גבוהות במיוחד ולגרום לכוויות
7. סעו בזהירות יתרה!! הפחיתו משמעותית את מהירות הנסיעה, והימנעו מתאונות. שימו לב במיוחד לילדים הנמצאים בסמוך לכבישים, בין מכוניות חונות ובאזור מעברי החצייה. ימי חג השבועות הם ימי חופשה , ורבים נמצאים בכבישים ובקרבתם! סעו במשנה זהירות!

נשארתם בבית? שומרים על ילדים ופעוטות!
1. הקפידו לנעול חלונות ודלתות, על מנת למנוע נפילה של ילדים ופעוטות מקומות גבוהות.
2. הקפידו להשגיח באופן רציף על פעוטות! דקה אחת של חוסר תשומת לב עלולה להוביל לאסון! הקפידו להרחיק ילדים קטנים מחדר המקלחת ומהאסלות בבית על מנת למנוע החלקה, טביעה או חנק.
3. הקפידו להרחיק מפעוטות משחקים וצעצועים שניתן לבלוע אותם. בכל מקרה של חנק, חייגו מידית למוקד מד"א בטלפון חירום 101 והישמעו להוראות החובשים והפרמדיקים במוקד על להגעת צוותי מד"א למקום.

מנכ"ל מד"א, אלי בין: "במהלך חג השבועות כוחות מד"א ברחבי הארץ יהיו ערוכים בהערכות מיוחדת על מנת להעניק מענה רפואי מהיר ומקצועי לכל אירוע שעלול להתרחש. על מנת שנעבור את החג בשמחה וללא אירועים טראגיים, אני קורא לציבור להישמע להנחיות הזהירות, להקפיד על בטיחות הילדים ולהזעיק בכל צורך רפואי את כוחות מד"א בקו החירום 101 על מנת שיעניקו טיפול רפואי ויסייעו בהצלת חיים. חשוב לגלות ערנות וזהירות. בשם מגן דוד אדום אני מאחל לכל עם ישראל חג שבועות שמח".

blank

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך