בית המשפט קבע שאסור להחזיק בפלאפון הנייד כלל

אם חשבתם שלהחזיק את הנייד שלכם בזמן נהיגה אפילו לשבריר שניה כדי להעבירו ממקום למקום זה תקין, אתם כנראה טועים. בית המשפט החליט להחמיר בכל הקשור להחזקת הנייד שלנו בזמן נהיגה
נהיגה ושימוש בסלולאר

ההחמרה של המשטרה בכל נושאי שימוש בטלפון הנייד בזמן נהיגה מקבלת תוקף היום גם מבית המשפט, זאת לאחר שפסק דין שניתן הבוקר בבית המשפט העליון קבע כי אחיזה בטלפון נייד בזמן נהיגה, גם אם לא משתמשים בו, נחשבת לעבירה.

השופט דוד מינץ שדן בערעור שהגיש תושב ירושלים בעקבות הרשעתו בנהיגה תוך שימוש בטלפון נייד בלי דיבורית, קבע כי עצם האחיזה בטלפון הנייד גם בלי להשתמש בו מהווה עבירה שמסכנת את חיי הנהג ואת סביבתו.

"נוסח התקנה ברור ביותר ולפיו, בעת שהרכב בתנועה, הנוהג בו 'לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם'", כתב השופט שהוסיף כי "תקנה 28(ב) נועדה להוסיף על תקנה 28(א), שמטרתה להבטיח את החזקת ההגה או הכידון בשתי ידיים.

"תקנה 28(א) מאפשרת כאמור הסרת יד אחת מן ההגה או הכידון ככל שהדבר דרוש לצורך הבטחת פעולתו התקינה של הרכב, או לקיום כללי התנועה. לעומת זאת, תקנה 28(ב) מוסיפה איסור על תקנה 28(א) וקובעת כי בשום מקרה אין לאחוז בטלפון או להשתמש בו ללא דיבורית", נכתב בפסק הדין.

כזכור, בית המשפט פסק לאחקונה לרעת המשטרה בכל הקשור לאמינות המצלמות שלה, אך הפעם כשמדובר בעבירה הקשה והמובילה ביותר בשנים האחרונות בישראל בית המשפט החליט להחמיר ובצדק.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

אולי יעניין אותך