"אם תבגוד בי עם אישה אחרת, תשלם קנס של חצי מיליון ש"ח!"

לסיפור המלא >>
הדרכים המוזרות ביותר לגילוי בגידה

בעידן בו אחד מכל שלושה זוגות בישראל מתגרש, לא מפתיע שהסכמי ממון הופכים לפופולריים יותר ויותר, בפרט כשמדובר בנישואים שניים של אחד מבני הזוג.

לדברי עו"ד טל מירון, לרוב בן הזוג הגרוש, אשר נכווה בנישואיו הראשוניים, מבקש לערוך הסכם זוגיות, אשר יגן על האינטרסים שלו במהלך נישואיו הטריים ובסיומם. הסנקציות המונהגות בהסכמים הן על פי רוב כלכליות, אך הסעיפים אותן הסנקציות מנסות לעגן, כבר חורגים מזמן מהעיסוק בחלוקת הרכוש במקרה של גירושין.

הסכם זוגיות, אשר מאושר כדין, יכול להסדיר תחומים רבים הקשורים הן לממונם של הצדדים והן לניהול הקשר המשותף, ובראשם משמורת וחינוך הילדים בכפוף לעקרון טובת הילד, גובה מזונות אישה, מניעת סרבנות גט באמצעות פיצוי כספי, ולמעשה כל עניין הנוגע לניהול חייהם המשותפים של בני הזוג, אשר עלול ליצור מחלוקת בשלב כלשהו בין בני הזוג לאחר הנישואים.

אחת הדוגמאות היא של גבר בן 52, גרוש ואמיד, שביקש להסדיר את יחסיו עם בת זוגו הטריה בת ה-28, שעבורה מדובר היה בנישואים ראשונים. מעבר לסעיפים החוזיים המגנים על רכושו, ביקש הגבר להסדיר גם את תדירות יחסי המין בין השניים ואת איכותם. הגבר, אשר על פי דבריו סבל מ"תקופות יובש" ארוכות במסגרת נישואיו הראשונים, היה מוכן להינשא בשנית רק בתנאי שלא יסבול יותר מ"תקופות יובש" דומות… בהסכם נכתב, כי האישה מתחייבת לא רק לתדירות היחסים, אלא גם לאיכותם וכי אי עמידה בהסכם, משמעותה סנקציה כספית אשר תוטל על בת הזוג במידה וייפרדו כתוצאה מכך.

זהו לא המקרה היחיד להסכם יחסי ממון לא שגרתי. אישה בשנות ה-40 לחייה, אשר החליטה להינשא בשנית, הפעם לגבר הצעיר ממנה בעשור, החליטה כי במידה שיתגלו ראיות לבגידתו של הגבר, אזי במסגרת פירוק נישואיהם הוא יאלץ לשלם לה פיצוי מוסכם בסך 500 אלף שקלים.

במקרה אחר, ניסה גבר בן ה-45, להבטיח שמזכירתו הצעירה, שעימה ניהל רומן ארוך, לא תביא ילדים לעולם אם השניים יינשאו. במסגרת הסכם הממון נכתב שהגבר, אב לשלושה, אינו מעוניין בילדים נוספים, וכי במידה והאישה תכנס להריון בניגוד להסכמתו, אזי יהווה הדבר עילה לפירוד ויפגע בזכויותיה הרכושיות במסגרת ההסכם, ובין השאר, היא תאבד את זכויותיה בדירה אותה רכש עבורה, בעלות של 1.5 מיליון שקלים.

הנה עוד דוגמא להסכם ממון בעל ניסוח חריג, אותו ביקשו לנסח בני זוג נשואים, אשר חצו זה מכבר את גיל 50, והחליטו לעבור לנישואים פתוחים.

השניים חתמו על הסכם ממון, אשר לפיו במידה שאחד מהם יתאהב באחר, ויבקש לסיים את נישואיו כתוצאה מכך, הוא יאלץ לשלם פיצוי כספי בסך 400 אלף שקלים לצד השני, סכום אשר יקוזז מחלקו ברכושם המשותף של השניים, אשר נאגר במשך 30 שנות נישואיהם.
ואם זה לא מספיק משונה, הנה עוד אחד מוזר ביותר… מדובר בהסכם ממון שעסק דווקא בהורי האישה. הגבר ביקש להסדיר במסגרת ההסכם את מרחק מגוריהם של השניים מהוריה של האישה, וכן את זמני השהות אצלם.

על פי ההסכם, בני הזוג יבקרו לא יותר משעתיים בשבוע אצל החמות, תוך התייחסות מפורטת לנושא החגים. כל חריגה מצד האישה מסעיף זה, נכתב בהסכם, תגרור ביקור עונשין אצל הוריו של הבעל באותו שבוע, לרבות סעיפי סנקציות נוספים.

לדברי עו"ד מירון, החיים משותפים יכולים לייצר לא מעט דרמות ואי הסכמות מהותיות, ועל כן אנו עדים ליותר ויותר הסכמים 'יצירתיים', הנוגעים לתחומים נוספים החשובים לשני בני הזוג מעבר לשאלת הרכוש. קיימת חשיבות לחתימה על הסכמי ממון דווקא במועד בו מערכת היחסים תקינה בין בני הזוג וזאת במטרה להגן על האינטרסים האישיים של כל אחד מהם. לדבריה, אין ספק שאם הסכמי זוגיות וממון נעשים בצורה רגישה, נכונה וחכמה, ועל ידי עו"ד מומחה בתחום, יכולים לתרום לחיי זוגיות בריאים, תוך הפחתת מחלוקות קיצוניות במועד הפרידה, ככל שיתרחש.

blank

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך