חשש למקרה כלבת באחד המושבים הסמוכים לאשדוד

משפחה מאחד המושבים הסמוכים לאשדוד שהתה בצפון במשך מספר ימים, כאשר גם הכלב המשפחתי הצטרף לטיול. הכלב בא במגע עם שועל, ועל פי דיווחים בתקשורת, באותו אזור כמה וכמה כלבים הגיעו במגע עם שועלים הנגועים בכלבת. הכלב נשלח להסגר לטובת ביצוע בדיקות, השירות הווטרינרי באשדוד מביא מידע נרחב לציבור ובעיקר לבעלי הכלבים, ומבקש מהם לוודא שכלביהם מחוסנים

במהלך השנה האחרונה חלה עלייה במספר בעלי החיים שנמצאו נגועים במחלת הכלבת בצפון הארץ, בעיקר באזור בית שאן והעמקים, עם נטייה להתפשטות איטית לכיוון מרכז הארץ. עד כה התגלו 68 מקרים מתחילת השנה בחיות בר (תנים ושועלים), בחיות משק (צאן ובקר) ובחיות בית (כלבים וחתולים). דווחו מספר מקרים בהם תנים הנושאים את המחלה נכנסו ללא פחד ליישובים ותקפו חיות משק או בני האדם. החשד הוא, שהזן החדש של הווירוס הגורם למחלת הכלבת, חדר מכיוון הירדן ונוצר מצב של הידבקות משמעותית לא רק בקרב חיות בר אך גם של חיות משק (צאן ובקר) וחיות בית (כלבים וחתולים) כאמור.

גם באזור שלנו החשש הזה הגיע, לאחר שמשפחה המתגוררת באחד המושבים הסמוכים לאשדוד, שהתה בצפון יחד עם הכלב המשפחתי. באחד הערבים הכלב בא במגע עם שועל שהגיע סמוך לצימר בו שהתה המשפחה, מה שגרם לבהלה ולחשש שהכלב בא במגע עם שועל הנגוע בכלבת. מייד עם החזרה לאשדוד הכלב נשלח להסגר לטובת בדיקות מקיפות.

בשירות הווטרינרי אשדוד מבקשים לציין כי החלק הדרומי ביותר שבו אותרו בעלי החיים הנגועים במחלת הכלבת, נמצא בקו יוקנעם–בת שלמה-חוף הכרמל, ועד כה לא דווחו מקרים על מחלת הכלבת באזור בית אריה או המועצות השכנות לנו.

אף על פי כן, השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ורשות הטבע והגנים נוקטים בצעדי חירום למניעת התפשטות המחלה על ידי פיזור מן האוויר של חיסונים כנגד כלבת בתוך פיתיונות אוראליים, בכל השטחים הפתוחים והחקלאיים במדינת ישראל, בעיקר במקומות בהם נפוצים שועלים ותנים. החיסונים האוראליים פוזרו גם בשטחים הפתוחים סביב המועצה וחלק מהפיתיונות אף נמצאו בתוך הישוב. החיסון האוראלי של חיות הבר, יחד עם חיסונם של כלבים וחיסון חתולי הרחוב שעוברים סירוס או עיקור, מייצגים אחוזי התחסנות גבוהים כנגד מחלת הכלבת של בעלי החיים בתחום המועצה.

"זה הזמן להקפיד הקפדה יתרה על חיסון כנגד כלבת של כל הכלבים המוחזקים על ידי התושבים בעיר", אומרים בשירות הווטרינרי באשדוד ומבקשים מהתושבים "לוודא שכלבם מחוסן בחיסון בר תוקף (פעם בשנה) כנגד כלבת ומוחזק ברישיון כחוק". ההנחיות לגבי החיסונים מציינים כי את גורי הכלבים יש לחסן כבר בגיל שלושה חודשים, וכן מומלץ לחסן חתולי בית כנגד המחלה. כמו כן, בעלי הכלבים מתבקשים שלא לתת לכלביהם לשוטט ללא השגחה ברשות הרבים ו/או לבוא במגע עם חיות בר או עם כלבים אחרים, אם אינם בטוחים שהם מחוסנים כנגד כלבת, וכמובן שאין לאסוף כלבים ובעלי חיים משוטטים.

כמו כן, הם ממליצים להימנע מאימוץ גורים מתחת לגיל שלושה חודשים, אם לא ידועה ההיסטוריה של הכלב. "אימוץ כלב בוגר וגורים מגיל שלושה חודשים חייבים להיות מלווים באישור חיסון כנגד כלבת", הם אומרים. ומה קורה במקרה של נשיכה מכלב? "במקרה של נשיכה או שריטה מכלב, חתול או בעל חיים אחר (ממשפחת יונקים), יש לשטוף היטב את המקום במים וסבון ולפנות לבדיקה בלשכת הבריאות המחוזית" אומרים בשירות הווטרינרי.

במהלך תשע שנותיה הראשונות של המדינה (1948-1957) מתו בישראל 23 בני אדם ממחלת הכלבת, לאחר שננשכו על ידי בעלי חיים נגועים ולא קיבלו טיפול מניעתי נאות. משנת 1960 ועד 1996 אירעו שני מקרים נוספים: האחד בשכם ב-1969 והשני ברמת הגולן ב-1971. בתאריך 06.10.96  ננשך בשפתו חייל בן 20 בצפון הגולן על ידי חיה אותה תיאר (כנראה בטעות) כחולדה, ובתחקיר שנערך בדיעבד התברר כי כנראה מדובר בדלק (טורף קטן ממשפחת היונקים). כעבור שישה שבועות הופיעו בחייל סימנים עצביים שנחשדו ככלבת, שאומתה בבדיקת הרוק של החייל. גורלו של החייל נחרץ, והוא נפטר לאחר שהיה מאושפז במצב קשה מאוד בבית החולים שיבא בתל השומר. בדצמבר 1997 נפטרו מכלבת שני בני אדם נוספים, ילדה בת 7 מקלנסוואה וגבר בן 58 מג'דידה שבגליל המערבי. בשנת 2003 נפטרה מכלבת אישה שננשכה על ידי חתול באזור ירוחם ולא קיבלה את הטיפול המונע.

 

12121231231234234

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך