עיריית אשדוד בעולם הדיגיטלי

50 מנהלים בכירים בעיריית אשדוד באו ללמוד על העתיד – כיצד ארגונים ורשויות מתאימות עצמן למציאות המשתנה ומשתלבים בעולם דיגיטלי ההולך ונהיה הרבה יותר יעיל, נגיש וחכם, ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי: "אנו לוקחים את אשדוד קדימה אל הערים החכמות בעולם"
עיריית אשדוד בעולם הדיגיטלי

ראשי מינהלים ומנהלי אגפים של עיריית אשדוד השתתפו בשבוע שעבר בכנס ראשוני בנושא "העולם הדיגיטלי, חדשנות ואנחנו", במטרה להכיר מגמות עולמיות בתחום הטכנולוגיות הדיגיטליות ולארגן את המערכת העירונית לקראת המעבר לעיר חכמה. הכנס הוא חלק מחזון ראש העיר המבקש להצעיד את אשדוד קדימה ולהציבה בחזית הערים החכמות בעולם. "מדובר בתהליך ארוך ואינסופי, הנוגע בכל מערכות החיים העירוניות, אשר את חלקן ניתן כבר לראות באמצעות טכנולוגיות שכבר פועלות בעיר", אומרים בעירייה.

את הכנס ארגנה היחידה לתכנון אסטרטגי, בראשותה של אסתי פילוס, שציינה כי "הכנס הוא מפגש ראשון, בו נרצה להתנסות כארגון בלמידה דיגיטלית, על מנת להרחיב את המיומנויות הדיגיטליות של כולנו". פילוס הסבירה כי המעבר לעולם הדיגיטלי הוא מציאות בלתי נמנעת המתחוללת בכל העולם המערבי, וישראל החליטה שגם היא עושה את הפעולות הנדרשות על מנת שלא לפגר מאחור. דינה בר אולפן, המשנה למנכ"ל העירייה, סיפרה על התוכנית הלאומית שמובילה השרה גילה גמליאל ועל הקורס בו משתתפים שלושה בכירים בארגון שנבחרו להוביל את הארגון לקראת "עיר חכמה". המטרה היא בניית ממשל חכם וידידותי ומתן מענה לתהליכי צמיחה הולכים וגדלים. אגב, ישראל נמנית על מועדון D5, חמשת המדינות השואפות לקדם מדיניות דיגיטלית.

הכנס שהתקיים ב"קמפוס גוגל" ת"א, היה עשיר בתכנים ובמרצים מן השורה הראשונה, אשר פרשו יריעה רחבה של ידע והבנה על העולם הדיגיטלי. ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, השתתף בכנס ונשא את הרצאת הפתיחה בה הציג את האני מאמין שלו ואת חזון העיר בתחום ה"עיר חכמה". בפתח הרצאתו הציג לסרי את הבעיה העומדת לפתחן של הערים בעולם. "החיים הולכים ונהיים יותר מורכבים. העולם העירוני הולך וגדל. הערכה היא ש-70% מאוכלוסיית העולם תשב בערים. מדובר בכ-2 מיליארד בני אדם, כאשר כבר היום קשה לרשויות העירוניות להעניק שירות מיטבי לאזרחיהם".

ד"ר לסרי ציין כי הקושי נוגע בכל שטחי השירותים העירוניים: תחבורה, ביוב ומים, שירותי דלפק, חינוך ותרבות, דיור, בריאות, קליטה סלולרית וכיו"ב וכנגדן פתרונות יישומיים שכבר נראים בשטח כמו: בנייה לגובה וניצול משאבי קרקע, שיפור בתשתיות, הסדרת נתיבי תחבורה ובעיקר שימוש בטכנולוגיות מתקדמות בתחום הדיגיטלי (ה"ניו מדיה"), השימוש במכשירים החכמים, ניווט באמצעות ווייז, תקשורת זמינה, ניהול חשבון בנקאי מרחוק, הזמנת שירותי תיירות ופנאי בלחיצת כפתור, בחירה וקביעת תור לבדיקה רפואית באתר אינטרנט וכו'. "עלינו להיערך לצמיחה אינטנסיבית במגמה הזו. יש פערים גדולים בין הרשויות בארץ, ועלינו לדעת היכן אנו עומדים ביחס למדינת ישראל וביחס לעולם. כבר לפני שנתיים הנחיתי את הדרג הבכיר בעירייה להתארגן למעבר לעיר חכמה, וכיום אנו נמצאים בגיבושה של תכנית אסטרטגית המבקשת להעביר את העיר לעידן הערים החכמות", אמר ד"ר לסרי וסיכם כי "אשדוד עומדת ברמת שירות לאזרח מהגבוהים בישראל וזאת תשתית מצוינת למעבר המתבקש".

הכנס היה אינטנסיבי ומפרה וכלל: הרצאה של פרופ' שיזף רפאלי, ראש המרכז לחקר האינטרנט, בנושא "שאון דיגיטאלי מגמות, תהליכים וסוגיות מרכזיות", הרצאה של ד"ר יובל דרור, דיקאן בית הספר לתקשורת במסלול האקדמי המכללה למינהל, בנושא "עובדים וארגונים בעידן הדיגיטאלי", הרצאה של יניב וייצמן, מנכ"ל חברת הפרסוםTEENK וחבר מועצת עיריית תל אביב, בנושא "דור ה-Z והרשות המוניציפאלית" וסדנת חשיבה יצירתית וחדשנות: "הרצאה חוויתית + אתגר המרשמלו" אותה העביר אריאל פליגלר מנכ"ל Rentedminds.

12121231231234234

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך