חמש שנים לאחר שהונחה אבן הפינה על חולות העיר אשדוד, וחודשיים לפני מועד פתיחת בית החולים, הגיע שר הבריאות יעקב ליצמן לסיור ראשון בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד. במהלך הסיור ציין השר כי הוא מחויב באופן אישי לכך שבית החולים ישרת את מבוטחי כל קופות החולים.
השר ליצמן ברך את הנהלת בית החולים על המאמצים הרבים שנעשים על מנת לעמוד בלוחות הזמנים והתחייב שיעשה ככל שביכולתו על מנת שבית החולים יפתח את שעריו במועד המתוכנן, יופעל בצורה הטובה ביותר וישרת את כל תושבי העיר. עוד הוא הוסיף כי "בית החולים הציבורי אסותא אשדוד מתקרב בצעדי ענק למועד פתיחתו. התרשמתי מהאצת העבודות ומההשקעה הגדולה בכל התחומים, וכמי שפועל מזה שנים לטובת הקמת בית החולים, מדובר בלא פחות ממאורע היסטורי. משרד הבריאות בראשותי מחויב להצלחת בית החולים, שיפעל כמרכז רפואי בסטנדרטים הגבוהים ביותר. הפעלת אסותא אשדוד תביא לשינוי בשירותי הרפואה לאזרחי ישראל בייחוד לפריפריה. בנוסף, אני רואה חשיבות גדולה שבית החולים יגיע להסכם עם כל קופות החולים לצורך מתן שירות לכלל המבוטחים בישראל".
לדבריו של פרופ' שוקי שמר, יו"ר אסותא מרכזים רפואיים, "אנו עושים לילות כימים על מנת שבית החולים יפתח במועד המתוכנן, אבל בו בזמן לא מתפשרים על הסטנדרט הגבוה שהצבנו לעצמנו ושהתחייבנו אליו. אסותא נושאת על דגלה לייצר מודל לאומי של מתן שירותי רפואה, שיחבר בין כל הנקודות בהן המטופל מקבל שירות רפואי, החל משירותים רפואיים בקהילה, דרך הטיפול בבית החולים ועד לתהליך השיקום בבית. מודל זה נעשה בפיתוח משותף עם מכבי שירותי בריאות". מנכ"ל מכבי מר רן סער תאר בהתלהבות את שיתוף הפעולה בין מכבי ואסותא בעיר אשדוד, שבא לידי ביטוי ביצירת מודל האינטגרציה הרפואית, והצהיר כי מכבי היא הקופה הראשונה שחתמה על הסכם לקבלת שירותי רפואה בעיר.
בית החולים הציבורי אסותא אשדוד, שסונף לאחרונה לאוניברסיטת בן-גוריון, יפתח בעוד כחודשיים וישרת כחצי מיליון מתושבי אשדוד והערים הסמוכות. בבית החולים יפעלו חדרי מיון, חדרי ניתוח, טיפול נמרץ, מחלקות אשפוז, מחלקות יולדות, מכון אונקולוגי, מכונים ומרפאות. בימים אלה מתנהלים באינטנסיביות תהליכי הגיוס לקראת פתיחתו, כאשר הדגש בשלב זה הוא על מנהלי מחלקות, רופאים בכירים, מתמחים וצוותי סיעוד. פרופ' שמר פרט בפני השר את המורכבות של גיוס כוח אדם של רופאים ואחיות לבית החולים בגלל המחסור במשאב לאומי זה, וביקש מהשר לפתור חסמים ביורוקרטיים כדי להקל על תהליכי הגיוס, בפרט של עולים חדשים.
במהלך הביקור סייר השר ליצמן בין היתר בחדרי הניתוח החדישים והממוגנים, במחלקת יולדות ובמחלקת מיון. פרופ' שמר הסביר כי "בעת תכנון בית החולים עמדה לנגד עינינו סוגיית כבודם של כל אחד מהמטופלים שיכנסו בשערי בית החולים. כך למשל, חדר המיון תוכנן באופן כזה שהמטופלים יופרדו זה מזה באמצעות קירות, ולא וילונות. זה אולי נשמע טריוויאלי, אבל זו רק דוגמא אחת לחשיבה הרבה שהושקעה בפרטים הקטנים, ובמקרה הזה הקירות גם מאפשרים למנוע בצורה טובה יותר התפשטות של זיהומים במחלקה".