לעיתים אירוע משפחתי אשר נערך באולם אירועים או בגן אירועים, עלול להיגמר בתאונה ונזק גופני של בעל השמחה או של אחד מהאורחים. אם מדובר בתאונה שהיא תוצאה של רשלנות בעלי המקום, ניתן יהיה לפנות אל עו"ד אשר מתמחה בתחום נזקי הגוף לשם הגשת תביעה כספית, במסגרתה ידרוש הנפגע פיצוי כספי בגין נזקי הגוף אשר נגרמו לו.
על מנת שניתן יהיה לתבוע את אולם האירועים או את גן האירועים בגין נזקי גוף שנגרמו כתוצאה מחבלה באולם האירועים, יש להוכיח כי אולם האירועים נהג ברשלנות כלפי האורחים. עוולת הרשלנות נוצרת בהתקיים שלושה תנאים: קיומה של חובת זהירות והפרתה, נזק פיזי ממשי לנפגע והוכחת קשר סיבתי בין הרשלנות לנזק.
קיומה של חובת זהירות: בעלי אולמות וגני אירועים חבים בחובת זהירות כלפי מזמין האירוע ואורחיו. משמעות הדבר היא, שעל בעל האולם לדאוג לשלומם של מלוא האורחים אשר מגיעים אל האולם, יש לוודא כי האולם יהיה נקי ובפרט רחבת הריקודים, יש לדאוג לסימון המדרגות והשבילים, לוודא כי התאורה מתאימה וכו'. הפרת חובת זהירות יכולה שתהיה במעשה או במחדל ועלולה לגרום למגוון חבלות כגון נפילה, החלקה ותאונות רבות אחרות ולנזק גופני מהותי.
נזק פיזי ממשי והוכחת הקשר הסיבתי: בכל הנוגע לעוולת הרשלנות יש להוכיח את הנזק הפיזי ואת הקשר הסיבתי בין הפרת חובת הזהירות לבין נזקי הנפגע. את הנזק הפיזי והקשר הסיבתי ניתן להוכיח באמצעות "חוות דעת של רופא מומחה". בחוות הדעת יפרט הרופא את הפגיעות מהן סובל הנפגע ואת אחוזי הנכות של כל פגיעה וחבלה, וכיצד הפרת חובת הזהירות היא זו אשר גרמה לאותן הפגיעות. לעורכי הדין אשר מייצגים את אולם האירועים תהיה שמורה הזכות להגיש חוות דעת שכנגד מטעמם אשר תנסה להקטין את אחוזי הנכות ולנתק את הקשר הסיבתי בין הנזקים לבין האירוע התאונתי.
הערכת סיכויי התביעה: אם נפלתם או נחבלתם במהלך אירוע, תחילה יש לפנות לטיפול רפואי. לאחר הטיפול הרפואי מומלץ להיוועץ בעו"ד מתחום נזקי הגוף על מנת לבחון את הסיכויים להגשת תביעה. חשוב לציין כי ניהול הליך משפטי יכול לקחת זמן רב, ואורכו של הטיפול תלוי בנסיבות המקרה ובנכונות הצדדים להגיע לפשרה. חשוב לדעת שבחלק מהמקרים הנפגע נחבל ללא רשלנות של אולם האירועים, ובמקרים אלו אין טעם בהגשת תביעה. כך גם במקרים בהם לא נגרם כל נזק ממשי למרות שהייתה רשלנות. אף במקרים אלו לא יהיה טעם כלכלי בהגשת תביעה משפטית.