יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), אמר בדיון: "שר הבריאות ומנכ"ל המשרד התחייבו בפני הוועדה ששום מרפאה לא תיסגר במסגרת הרפורמה בבריאות הנפש. אנחנו מצפים מהם להודיע לנו מראש על כל חריגה. עם זאת, מתן מענה טוב יותר למטופלים ברדיוס קרוב – מקובל עלי". אלאלוף הודיע כי ועדת המשנה למעקב אחר הרפורמה בבריאות הנפש תתכנס תוך חודש לדיון המשך על מהלכי משרד הבריאות בנושא זה בעיר אשדוד, ותוודא שניתן טיפול הולם לכלל הפונים.
ח"כ גילאון, תושב העיר אשדוד: "בעיר יש כמעט 250 אלף תושבים, וסגירת מרפאת בריאות נפש מרכזית תיצור מצוקה בלתי נסבלת. אנשים יעלו על בריקדות. אני מבקש לוודא שכל הילדים מקבלים טיפול הולם כרגע וימשיכו לקבל טיפול לפחות באותה הרמה גם בהמשך".
מנהל בית החולים באר יעקב, ד"ר חיליק לבקוביץ: "המרפאה לא נסגרה, אנחנו בעיצומם של תהליכי התאמה לדרישות הרפורמה. בנוסף, נפתחו 4 מרפאות חדשות של כל קופות החולים באזור, כולן לילדים ולנוער בלבד".
מנהל התחום האמבולטורי באגף לבריאות הנפש במשרד הבריאות, דני בודובסקי: "לכל ילד יינתן מענה, בין אם במרפאה הקיימת ובין אם במרפאות קופות החולים. נלחץ על קופות החולים להיערך בהתאם".
בתגובה אמר נציג "בנפשנו", הפסיכולוג יחיאל אסולין: "אין תורים זמינים במרפאות החדשות שנפתחו. ההתחייבות היתה שרק יוסיפו שירותים, ולא יצמצמו את הקיים".
רכזת תחום בריאות הנפש בארגון "בזכות", ד"ר עידית סרגוסטי: "מהלכי משרד הבריאות לא תואמו עם קופות החולים; 1,700 ילדים זקוקים מדי שנה לטיפול נפשי באשדוד, ולקופות אין מענה הולם". ראש מערך בריאות הנפש בשירותי בריאות כללית, ד"ר יוסף בר-אל, חיזק את דבריה: "עלינו להיערך לפי 2 מטופלים, מבחינת כוח אדם ושטח, ולא יודענו על כך".
יו"ר חטיבת פסיכולוגיה קלינית בהסתדרות הפסיכולוגים, ד"ר עמוס ספיבק: "נאסר על הפסיכולוגים לומר למטופלים במרפאה כי היא עומדת להיסגר והם ייפרדו. מדוע?".
ח"כ מאיר כהן (יש עתיד) תהה מדוע לא הגיע אף נציג של עיריית אשדוד לדיון, והוסיף: "אין שום סיבה להסטת שירות רפואי בעיר אשדוד. אם יש מרכזים עם מומחיות ספציפית, אפשר לשלוח אליהם, אבל הטיפול היומיומי והמיידי חייב להינתן באשדוד".