כך עולה מתביעה שהגישה האשה לפני ימים אחדים לבית משפט השלום באשדוד באמצעות עו"ד דותן לינדנברג נגד בית החולים וקופת חולים כללית.
מכתב התביעה עולה כי בחודש מרץ 2013 האישה נפלה 17 מדרגות ופונתה לחדר מיון בבית החולים יוספטל באילת. בבית החולים הצוות הרפואי התייחס לאירוע כאירוע של שכרות מבלי להקשיב לתלונותיה על כאבים ועל כן שוחררה לביתה עם אבחנה של שכרות.
היא חזרה לביתה (אז התגוררה זמנית באילת) ובקושי רב הצליחה לעלות לדירתה אשר נמצאת בקומה החמישית בבניין ללא מעלית. לאחר מכן לא הצליחה עוד התובעת ללכת. כעבור יומיים חברתה הזמינה לה רופא שחשד כי היא סובלת משבר בגב התחתון. האשה חזרה לחדר המיון של בי"ח יוספטל ובצילום רנטגן פשוט אובחן שבר דו צדדי באגן. בביה"ח לא בצעו בדיקה מקיפה ולא בדקו את מרפק ימין.
כשבועיים לאחר שנפלה, עקב נפיחות ורגישות באמה ומרפק ימין האשה פנתה שוב לבית החולים שם אובחן הפעם בצילום שבר מרוסק במרפק שקובע עם חוט ברזל במהלך ניתוח והושם בגבס ב-90 מעלות.
פרופסור שבדק לאחרונה את התובעת קבע כי היא טופלה באופן רשלני ולא מקצועי. המומחה קבע כי האשה נשלחה לביתה ללא בדיקה מתאימה, עם שברים במרפק והאגן. כמו כן בקבלתה השנייה למיון יומיים אחרי התאונה, גם כן לא נבדקה כראוי כדי לאבחן השבר באולקרנון במרפק ימין. השבר אובחן כ-12 ימים לאחר התאונה וסביר שהנכות שנותרה במרפק היא תוצאה של איחור של שבועיים בביצוע הניתוח.
בא כוחה עו"ד דותן לינדנברג טוען בכתב התביעה כי ביה"ח התרשל וגילה חוסר המיומנות מה שגרם לנזק חמור ואובדן סיכויי ההחלמה. עוה"ד טוען כי ביה"ח וקופת חולם כללית העסיקו רופאים לא מתאימים שלא נהגו כפי שרופא או צוות רפואי סביר נבון ומיומן היה צריך לנהוג.
בכתב התביעה נטען כי הפגיעה הקשה והנזק שנגרם, פגעו בכל תחום בחייה, כאשר לפני התאונה הייתה התובעת בת 39, בריאה בגופה ובנפשה והייתה עצמאית בכל פעולותיה ואף ניהלה אורח חיים פעיל ועשיר ביותר.
עו"ד דותן לינדנברג העוסק בנזקי גוף תובע בשמה פיצויים בסך מאות אלפי ש"ח בגין הפסדי שכר, עזרת צד ג', הוצאות רפואיות, הוצאות נסיעה וכאב וסבל.
טרם הוגש כתב הגנה.