אלפי עצים הנטועים בעיר הרכינו ראשם לזכרו של מיכאל רוזנברג ז"ל, האיש שבמשך שנות דור הקים, פיתח וניהל את אגף הנטיעות של עיריית אשדוד. דבר מותו פשט כאש בשדה קוצים ומאות רבות של מנחמים מכל רחבי הארץ, ביניהם עמיתיו לעבודה וחניכיו בכפר הנוער מגדיאל שם התחנך והיה למדריך לנוער שעלה לארץ במסגרת עליית הנוער.
בשנת 1962 הגיע מיכאל לאשדוד והיה מראשוניה, כיהן במשך עשרות שנים בתפקידים בכירים בעיריה, בין השאר כמנהל אגף הנטיעות של עיריית אשדוד וכיו"ר ועד העובדים. כמו כן מילא שורה של תפקידים בכירים כמפקד חבל בהג"א ובמל"ח (משק לשעת חרום).
מיכאל רוזנברג חתר בעקשנות ובחכמה לכינון עיר ירוקה, שתאופיין בין השאר בחיבורה המחודש והרצוף למרחב ולנוף, וראה בהיעדר ירק בעיר כגורם לניוון גופני ונפשי.
האיש הצעיר ויפה התואר, עם כריזמה וצניעות יוצאת דופן, הפכים לא מובנים מאליהם, בא לאשדוד בשנת 1962 והתקהל כאן עם ראשוני העיר, הפשיל שרוולים וביחד עם עובדי האגף המסורים שלא נרתעו מהחולות הנודדים ולא מן הרוחות הסוערות שהוטו ממסלולן.
החזון של עיר על חוף הים שבאותה קירבה היא גם על סיפו של מדבר הדיונות, חייבה תבונה ופעולה נמרצת, מיכאל ז"ל ידע שהמדבר מתנהג יפה רק כאשר מרסנים אותו, רק אז הוא עוטה פנים חביבות. וכך בדרכי שלום באה העיר לידי פשרה עם מדבר הדיונות השכן שצר עליה מכל עבר.
מיכאל ראה בכל עץ שתול ניצחון של העיר החדשה והמודרנית ההולכת ומוקמת. הוא ראה והבין איך בעולם המתועש ככל שתהליך העיור התקדם הלכו העצים והיערות ונעלמו מהנוף, ובמקביל הפכו למושא געגועים ונוסטלגיה אל העולם הקדם תעשייתי ההולך ונעלם. כך החלו להופיע עצים ויערות במעשיות ובספרי ילדים. מיכאל רוזנברג ז"ל היה בעצמו לתנועה לשימור הסביבה של איש אחד.
הילד מגטו מוגילב ששרד את מוראות השואה, עלה לארץ כנער, נשלח ע"י הבריטים למחנות בקפריסין ומשם למחנה המעצר בעתלית, הקים כאן בית ומשפחה לתפארת שעליה הייתה גאוותו. בליבם של רבים מעובדיו חבריו ומכריו הוא ייזכר כמורה דרך אשר חינך להגינות, ליסודיות ולמחשבה יצירתית אך מעל לכל הוא יִזָּכֵר לַטּוֹב בגלל היותו איש צנוע ומאיר פנים.
בהלוויתו נשאו דברים בנותיו ונכדיו ונציג בשם חבריו הקרובים. כן נשאו דברים הרב סרלואי וראש העיר לשעבר אינג' צבי צילקר, שעמד בדברי ההספד על דמותו המיוחדת של מיכאל רוזנברג. כך אמר בין השאר: "אילו יכולנו לשמוע את שירת העצים העשבים והפרחים הייתה נשמעת כאן מקהלה ענקית".