מכתב התביעה שהגיש המקעקע לבית משפט השלום באשדוד באמצעות עו"ד דותן לינדנברג, עולה כי בחודש ינואר 2014 כשניסה לפתוח בקבוק יין אדום של יקבי ברקן כשניסה לחלץ הפקק מהבקבוק באמצעות חולץ פקקים, נשבר הבקבוק בחלק התחתון של צווארו וגרם לחתך עמוק ודימום מסיבי בכף ידו השמאלית ובעיקר בחלק מאצבעות ידו. הוא פונה באמבולנס לבית חולים ברזילי כשהוא סובל מכאבים עזים, הגבלה בתנועת כף ידו וחתך עמוק ודימום מסיבי. בביה"ח עבר ניתוח בהרדמה מקומית לצורך תפירת גיד והדבקת עצבים באזור היד.
עו"ד דותן לינדנברג טען בכתב התביעה כי יקבי ברקן התרשלה בכך שהתקשתה באיתור הבקבוק הפגום לפני שיווקו, לא מנעה את שיווקו, התרשלה בבדיקה איכות הבקבוקים בבדיקות אלקטרוניות ולא עמדה בתקן הישראלי המתאים תוך שהיא מפיצה לשוק בקבוק שעלול להתפוצץ שעה שממלאים אותו בחומר תוסס.
חברת יקבי ברקן וחברת ביטוח כלל ביקשו בתחילה מבית המשפט לדחות התביעה ולמחוק אותה על הסף, בין היתר בטענות כי אין לה אחריות לתאונה לאור העובדה שהיא רוכשת הבקבוקים מספקים שונים וכל בקבוק נבדק על ידי מכון התקנים וגם מכיוון שלא נותרה למקעקע המקצועי, כל נכות רפואית. בהמשך עו"ד דותן לינדנברג העוסק בדיני נזיקין ובא כוחו של המקעקע הגיע להסכמה עם יקבי ברקן וחברת כלל לפיה, כתוצאה מהתאונה שיעור הנכות הרפואית לצמיתות שנקבעה, תעמוד על גובה של 7.5 אחוזים.
התביעה טוענת כי כתוצאה מהתאונה הצעיר מתקשה ויתקשה בביצוע עבודתו כמקעקע מקצועי לאור כאבים באצבעות והגבלת תנועה בכף ידו השמאלית, זאת כאשר בכדי לבצע קעקועים בצורה מקצועית ומדויקת יש צורך בשימוש אינטנסיבי ורצוף בשתי הידיים ונכותו תפגע ביכולתו לתפקד ומבחינת הספק מול הלקוחות.
עו"ד לינדנברג טען כי כיוון שהמקעקע עוסק במקצוע חופשי, יש לחשב הפסד ההשתכרות של המקעקע עד גיל 70 ולא עד גיל 67 וכי במקרה זה יש לסטות מגובה אחוזי הנכות הרפואית ולחשב את הפסד כושר השתכרותו בעתיד בהתאם לנכות תפקודית בשיעור של 10 אחוזים.
המקעקע המקצועי תובע 400 אלף ₪ בגין הפסדי שכר, עזרת צד ג', כאב וסבל, אובדן זכויות סוציאליות, הפסד פנסיה לעתיד ועבור הוצאות רפואיות וטיפולים.
השופטת ארונה סנדלר-איתן מבית משפט השלום באשדוד תפסוק בקרוב הפיצוי המגיע לו.