אחרי בחירתה של העיר אשדוד ע"י משרד השיכון להוביל רפורמה בתחום התמ"א והפינוי בינוי והוספת עשרות אלפי יחידות דיור לעיר, וכן בחירתה של העיר אשדוד ע"י משרד התחבורה להוביל את פרויקט 'תחבורה ירוקה' שיצא לדרך בשבוע האחרון. אתר 'אשדוד אונליין' מפרסם לראשונה כי ישנו הישג משמעותי נוסף לראש העיר ד"ר יחיאל לסרי בקדנציה הנוכחית והיא התחייבות של שר הפנים אריה דרעי לתמיכתו בהפיכת העיר אשדוד לעיר מחוז, כך אמר היום יו"ר מפלגת שס שערך ביקור מקיף בעיר אשדוד.
פירוש הדברים הוא שלאחר קבלת ההחלטה בהמשך השנה תקבול העיר אשדוד מעמד גבוה בקבלת ההחלטות מול משרדי ממשלה, וכן פתיחת בתי משפט נוספים בעיר בתחומים נוספים לקיימים כיום, ומשרדי ממשלה שלא היו קיימים עד היום בעיר.
גורם בכיר בלשכת משרד הפנים מסר היום לאתר 'אשדוד אונליין' ועיתון 'המגזין' כי "הפיכת אשדוד לעיר מחוז זוהי בשורה חשובה מאוד לתושבים, שכן היא נהפכת למודל ונלקחת כדוגמא לערים אחרות, דבר שמלמד על ההצלחה של העיר. מה גם שהוספת משרדי ממשלה שונים, בתי משפט, וגופי ביטחון נוספים תיצור אלפי מקומות עבודה נוספים בעיר, וכן תגרום להקלה משמעותית בענייני בירוקרטיה, כי אם עד היום בשביל לקדם דברים מסוימים לטובת העיר היה צורך בפניה לגורמים חיצוניים, לאחר אישור הפיכת אשדוד לעיר מחוז הכל יקרה מהר יותר, כנ"ל גם לתושב הפרטי שירצה לקדם הליכים מול המדינה".
פירושה של המילה מחוז במונח הישראלי מוצג כך: מדינת ישראל מחולקת לשישה מחוזות מינהליים, בכל אחד מהם משרדי ממשלה מחוזיים, בית משפט מחוזי, ומוסדות נוספים. החלוקה מתפרסמת בילקוט הפרסומים כצו ממשלתי "הודעה על חלוקת שטח המדינה למחוזות ונפות ותיאור גבולותיהם" ועוברת תיקונים מפעם לפעם.
הסמכות לקבוע מחוזות ניתנה לממשלה בסעיף 3 לפקודת סדרי השלטון והמשפט, תש"ח-1948.
החלוקה הראשית היא זו של משרד הפנים, לפיה נוהגת גם מערכת המשפט ועל פיה מוצגת הסטטיסטיקה הרשמית של הלמ"ס.
כוחו של מחוז גדול מכוחה של עיר, שכן עיר מחוז הופכת להיות קובעת סדר יום בציבוריות הישראלית ובקבלת ההחלטות במשרדי הממשלה.