המנה משלבת מרכיבים חמים וקרים ומאוד חגיגית. לדברי השף יכולה מנה זו לככב על שולחן ארוחת החג בראש השנה ובשאר החגים הבאים עלינו לטובה במהלך חודש תשרי.
מצרכים ל-4 מנות:
לקבב: 400 גרם דג לוקוס לבן מנוקה מעור טחון דק / 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק / 1 צרור כוסברה קצוץ דק / 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק / 7 שיני שום טרי כתושות / 1 מיץ מלימון סחוט / 2 כפות שמן זית / 2 כפיות מלח.
לתוספות: 200 גרם תרד חלוט / 1 צרור פרחי אספרגוס חלוטים ומוקפצים / 1 סלק עם קליפה עטוף בנייר כסף ואפוי בתנור ב-200 מעלות 30 דקות / 1 עגבנייה חתוכה לרבעים וצרובה / 4 עגבניות תמר צרובות / בטטה פרוסה ואפויה בתנור ב-180 מעלות 20 דקות / 1 חציל פרוס דק אפוי בתנור ב-200 מעלות 15 דקות / 1 כוס טחינה שחורה עם לימון סחוט ומלח לפי הטעם / 1 כוס טחינה לבנה עם לימון סחוט ומלח לפי הטעם / 150 גרם בורגול דק / 1 בצל סגול / שמן זית / מלח ים אטלנטי.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים של הקבב למסה אחידה. יוצרים כופתאות מהמסה. צורבים במחבת כ-2 דקות מכל צד ומניחים על נייר סופג.
מהבורגול וקוביות הבצל הסגול יוצרים סלט קטן שמשתלב במנה.
להגשה: בצלחת גדולה בוזקים את הטחינה השחורה והלבנה. מניחים את הקבב ושאר המרכיבים שהוכנו מראש בסגנון חופשי ומעל לכל בוזקים שמן זית ומפזרים מלח ים אטלנטי.