עו"ד מאיר הילל-טבול, ממשרד גוטנמכר הילל-טבול באשדוד, התארח בשבוע החולף בתוכנית "זה היום" בערוץ 20 ודיבר ארוכות על ביטוח תאונות אישיות של תלמידים במוסדות החינוך, ועל הבעייתיות הרבה שיש בביטוח זה.
ביום חמישי האחרון מעל ל-2 מיליון תלמידים וילדי גנים חזרו ללימודים, יותר מ-160 אלף ילדים עלו לכיתה א', וחשוב מאוד שאנו ההורים נדע עם החזרה ללימודים, מה מכסה הביטוח הסטנדרטי שיש לילדים שלנו. הרי רוב ההורים לא רוצים להתעסק בתאונות בבתי הספר, ובכל זאת משלמים על ביטוח תאונות אישיות.
עו"ד הילל טבול אמר בתוכנית כי "יש חובה לשלם במסגרת התשלומים השונים בבית הספר ביטוח על תאונות אישיות, החובה היא על כל תלמיד. הרשות המקומית היא זו שמבטחת וקובעת את התשלומים, ומדובר בביטוח לתלמיד הבא לידי ביטוי 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. הביטוח מכסה לא רק על תאונות המתרחשות בין כותלי בית הספר, אלא גם בבית וגם אם התלמיד היה בחו"ל, הוא עדיין מכוסה. מדובר בילדים מגיל שלוש ועד לסיום פרק הלימודים".
עו"ד הילל-טבול הוסיף ואמר: "הכיסוי הוא לנכות. כל עוד אין נכות, יש כיסוי להורים על היעדרות שלהם ממקום העבודה בגלל התאונה של הילד. חשוב לזכור שהביטוח הזה לא מונע להגיש תביעה נוספת. במקביל לביטוח האמור ניתן לתבוע את הגוף שהתרשל וגרם לפציעה של ילד, לדוגמא בגלל נפילה בשל פגם או מחדל שהיה במרחב הציבורי".
עו"ד הילל-טבול סיכם: "במשרד שלנו יש המון תיקים סביב העניין הזה, אחד הבולטים הוא על תלמיד ששיחק במתקן ריסוס בחופש הגדול, ועם מצית גרם להתלקחות משמעותית, סבל מצלקות קשות ונזק חמור, ובגלל שמדובר בנזק חמור מאוד ועדת חריגים אישרה את התביעה. עקב האכילס של הביטוח הזה הוא הסכום שמשולם לילד שנפגע. מדובר בחצי מיליון שקל במקרה של קטסטרופה, של 100 אחוז נכות. בזמן שמקרה דומה בבתי משפט נע סביב מיליוני שקלים, בביטוח הספציפי הזה מדובר בזוטות".