לפני הכול – מה זה בעצם תיאטרון קהילתי? תיאטרון קהילתי נוסד למען ומתוך הקהילה, בכדי להאיר את ייחודיותה ולהתיר את הקשיים השונים שקיימים בה. בדרך כלל, תיאטרון קהילתי נרקם סביב אנשי מקצוע, בין אם אמני תיאטרון העוסקים בשלל גווני התחום ובין אם אמנים המתמחים בתיאטרון קהילתי, ומאגד אנשים מהקהילה המבקשים ליהנות על הבמה ולחלוק את עולמם עם הצופים.
ייחודו של התיאטרון הקהילתי שהוא מעניק משמעות לקולות האותנטיים של האנשים בקהילה בה הוא מתקיים. זהו תהליך אסתטי ובעל כוחות ריפוי בעת ובעונה אחת שגורם להעצמה אישית וקבוצתית לכל אורכו, משלב איתור וגיבוש הקבוצה, שאיבת החומרים והסיפורים מחיי היומיום, עיבודם למחזה דרמטי מקורי והצגתו מול הקהילה המקומית .
לתיאטרון סגולות ייחודיות בהשפעתו על האדם והקבוצה:באמצעות התיאטרון בכלל והתיאטרון הקהילתי בפרט ניתן לגרום לשינוי חברתי מהותי בקהילה ספציפית ובקהילה המורחבת על ידי הצגת הסיפור האישי / קולקטיבי.
מעצם עלייתם לבמה, השחקנים בתיאטרון הקהילתי הם נציגי הקהילה, משחקם אמנם אינו מקצועי אך יש לו איכות מיוחדת, כפי שהגדיר ברטולד ברכט בהערות שרשם על השחקן מן הקהילה- על פיו,"זהו שחקן שלא למד בבית ספר למשחק, ועל כן חסר לו הברק המקצועי והביטחון העצמי שיש לשחקן מקצועי. אמנם במשחקו הנאיבי והפשוט אין הוא מסוגל לבטא אישיות מורכבת ועומק פסיכולוגי , אך הוא יכול לספק הארה או הערה מפתיעה בפשטותה על המציאות החברתית המסובכת. שחקן כזה יודע היטב מהי עוולה חברתית מפני שהתנסה בה בעצמו, ועל כן זעקתו על הבמה אותנטית, והיא סוחפת עמה לא רק את הקהל המקומי אלא גם את הצופים אניני הטעם".
בתיאטרון קהילתי, העבודה מתמקדת בקבוצה בעלת מכנה משותף ההופכת לקבוצת שחקנים בזכות תהליך הנעשה דרך מיומנויות משחק. בתהליך הקבוצתי יעלו חברי הקבוצה את ההתמודדויות, הקונפליקטים והשאיפות מחיי היומיום שלהם ויהפכו לקבוצת שחקנים יוצרת אשר מבטאת את רחשי לבם של אנשי הקהילה המקומית.השימוש בתיאטרון ייתן במה לביטוי עצמי וקבוצתי באמצעותו יצאו חברי הקבוצה למסע חווייתי, מעצים, מהנה ולא שגרתי, שבסופו יוביל אל ההשתחוויה (קידת השחקנים בסוף ההצגה).
יפעת בחר, מייסדת ומנכ"ל עמותת "השתחוויה" –ומי שתדריך בפועל את הקבוצה מאשדוד אומרת , "העמותה מניעה להעצמה ושינוי חברתי בארץ על ידי התיאטרון הקהילתי שהוא חלק ממארג הקהילה ושיש לו את היכולת והכוח להעצים אוכלוסיות.בתחילת הפעילות המצטרפים לקבוצות לא תמיד יודעים מה הקשר בין התיאטרון לחייהם היומיומיים ואיך בדיוק הוא אמור לתרום להם. אחרי מספר מפגשים לא רב הקבוצה נהנית, משתחררת ומביעה את עצמה.אדם המתנסה בתיאטרון, גם אם זו התנסותו הראשונה וגם אם לא יוכל להגדיר במילים מדויקות מה השפעת התיאטרון על חייו, ירגיש וידע בוודאות שמשהו בו משתנה, משהו בו נפתח.בשלב הזה, הקבוצה תהיה כבר מוכנה להעלות מעל לפני השטח נושאים המעסיקים אותם בחיי היומיום, התמודדויות וקונפליקטים. כאן מגיע החלק המעניין וכוחו היוצא דופן של התיאטרון. הקבוצה המגובשת בעלת הניסיון מתחילה ליצור את המחזה המקורי שלה לאחר שמצאה את האמירה האותנטית שלה ללא תיווך ותעלה איתה לבמה. ההצגה פרי יצירתם יכולה להיות מכל ז'אנר ודרכה תוכל הקבוצה להעלות לסדר היום הקהילתי נושאים שנוגעים לקהילה המורחבת וליצור דיאלוג."
לתיאטרון סגולות ייחודיות בהשפעתו על האדם והקבוצה:באמצעות התיאטרון בכלל והתיאטרון הקהילתי בפרט ניתן לגרום לשינוי חברתי מהותי בקהילה ספציפית ובקהילה המורחבת על ידי הצגת הסיפור האישי / קולקטיבי.
בתהליך הקבוצתי יעלו חברי הקבוצה את ההתמודדויות, הקונפליקטים והשאיפות מחיי היומיום שלהם ויהפכו לקבוצת שחקנים יוצרת אשר מבטאת את רחשי לבם של אנשי הקהילה המקומית.
השימוש בתיאטרון ייתן במה לביטוי עצמי וקבוצתי באמצעותו יצאו חברי הקבוצה למסע חווייתי, מעצים, מהנה ולא שגרתי, שבסופו יוביל אל ההשתחוויה (קידת השחקנים בסוף ההצגה).
נשים מאשדוד המבקשות לשבור את השגרה הלוחצת, להשתחרר, להביא את עצמן לידי ביטוי, לפרוץ חסמים,לחזק את הביטחון העצמי ולשפר את מיומנויות התקשורת בדרך יצירתית ומהנה
מוזמנות להירשם לקורס תיאטרון קהילתי לנשים שיאפשר לחוות העצמה אישית, להכניס שמחת חיים, שחרור, יצירה והנאה גדולה. אין צורך בניסיון קודם והקורס עשוי להתאים לכל אישה ובכל גיל: 36 מפגשים שבועיים ,שייערכו בימי שלישי בשעות 19:30-21:30 במתנ"ס "ספרא", רחוב אב 4, רובע י"ב.