יוזמה מרגשת באמית יגל אשדוד: מבצע "עם ישראל חי" לזכרו של "הסבא של הישיבה"
שנה ללכתו של צבי ויזל ז"ל (מספר A2520), ניצול אושוויץ ומתאומי מנגלה. ישיבת אמית יגל באשדוד, עם חברים והמשפחה יצאו במבצע לאומי מרגש: להניף דגל ישראל ולהדהד את קריאת הניצחון האופטימית של צבי ושל כולנו.

בדיוק לפני שנה, בראש חודש אדר, הלך לעולמו בגיל 95 צבי ויזל ז"ל – איש שסיפור חייו הפך לסמל של ניצחון הרוח על החושך. צבי, ששרד את תופת אושוויץ-בירקנאו ואת ניסויי "תאומי מנגלה" האכזריים, בחר להקדיש את חייו להעברת לפיד הזיכרון בדרך ייחודית: לא רק בכאב, אלא בשירה, בריקוד ובשמחה מתפרצת.
צבי הפך לדמות בלתי נפרדת מנוף ישיבת אמית יגל אשדוד, שם כונה בפי כל "סבא צביקה". הוא ליווה את משלחות הישיבה למסעות בפולין, ודווקא על אדמת המחנות היה עומד זקוף קומה ושמח וקורא עם התלמידים בקול רועם שוב ושוב: "עַם יִשְׂרָאֵל חַי! עַם יִשְׂרָאֵל חַי! עַם יִשְׂרָאֵל חַייייי!".
כעת, לציון יום השנה לפטירתו, מובילה הישיבה בקהילה את "מבצע עם ישראל חי", וקראה לציבור הרחב – בני נוער ומבוגרים כאחד – להצטרף ליוזמה. ההנחיות פשוטות: במהלך חודש אדר, לעמוד עם דגל ישראל, לומר שלוש פעמים בגאווה "עם ישראל חי", לצלם ולתייג ברשתות החברתיות (saba_tzvika). המטרה היא למלא את הרשת באותה אופטימיות בלתי נגמרת שאפיינה את צבי, שהלך לעולמו בחודש בו "מרבין בשמחה".
הרב שלום מלול, ראש ישיבת אמית יגל אשדוד: "סבא צביקה היה 'הסבא של הישיבה'. הוא היה איש מדהים, מיוחד והכי שמח שיש. בכל מסע אליו יצאנו יחד, הוא היה זה שמרים את הרוח, שר ורוקד וממלא את הסביבה באור. זה כל כך סמלי שהוא נפטר דווקא בראש חודש אדר – צבי פשוט חי את השמחה הזו בכל יום מחדש והדביק בה את כולם. אנחנו רוצים לציין את זכרו ואת רוחו האיתנה. אנחנו בישיבת אמית יגל קוראים לכולם להצטרף אלינו, להוסיף טוב בעולם ולהמשיך את הקריאה העוצמתית: עם ישראל חי!".
קרדיט צילום: אהרן מגל





