תוך 12 דקות! איראן באיום ישיר למדינת ישראל

סוכנות הידיעות "פארס" מדווחת על פריסה חסרת תקדים של טיל ה"חורמשהר-4" במתקנים תת-קרקעיים עמוקים. עם מהירות דמיונית של 16 מאך ויכולת שיגור מיידית, בטהרן מצהירים: "שיפרנו את יכולות הלחימה לרמה שלא הכרתם"

"12 דקות מירי לפגיעה": איראן חושפת את "ערי הטילים" והנשק האימתני החדש

משטר האייתוללות חושף היום (חמישי) טפח נוסף מהארסנל האסטרטגי שלו, במהלך שנראה כאיום ישיר ומפורש לעבר ישראל והאזור. על פי דיווח של סוכנות הידיעות "פארס", המזוהה עם משמרות המהפכה, טיל הבליסטי החזק ביותר של איראן – החורמשהר-4 – הועבר לפריסה מבצעית בתוך "ערי הטילים" התת-קרקעיות של המדינה.

הנתונים שנחשפו בדיווח צריכים להדליק נורות אדומות במערכי ההגנה המערביים. על פי הפרסום, הטיל החדש מסוגל להגיע למהירות שיא של 16 מאך (פי 16 ממהירות הקול) מחוץ לאטמוספירה, ולמהירות של 8 מאך ברגע הכניסה חזרה ליעד.

משמעות הנתונים הללו היא דרמטית, זמן ההגעה של הטיל מנקודת השיגור באיראן ועד לפגיעה בישראל מוערך בכ-10 עד 12 דקות בלבד. המהירות הזו, בשילוב עם העובדה שהטיל מאוחסן בבונקרים חסיני טילים מתחת לאדמה, מקצרת משמעותית את חלון ההתרעה של מערכות המכ"ם.


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

עוד כתבות שיעניינו אותך

Back to top button

תפריט נגישות