מודל ייחודי באשדוד מוכיח את עצמו: מעל 2 מיליון ש"ח הכנסות ליזמים בתוך שנה
Ashdod Hub, חלל העבודה והיזמות הפועל במרכז "כיוונים" של עיריית אשדוד, מציג מודל ייחודי לקידום יזמים ובעלי עסקים קטנים, שכבר מניב תוצאות כלכליות משמעותיות. במהלך שנת 2025 נרשמו הכנסות מצטברות של למעלה מ־2 מיליון ש"ח בקרב היזמים הפועלים בהאב, יעד ביניים בדרך למטרה שאפתנית של כ־10 מיליון ש"ח בתוך שנתיים לכלל חברי הקהילה.

ייחודיות המודל טמונה ביצירת כלכלה מקומית מעגלית, המבוססת על חיבורים עסקיים בין יזמי ההאב לבין קהילות מרכז "כיוונים" בתחומים מגוונים כמו ספורט, גוף ונפש, אמנות ותרבות. החיבורים הללו יוצרים חשיפה רחבה, שיתופי פעולה והזדמנויות עסקיות חוצות תחומים, לצד נטוורקינג פנימי, סדנאות מקצועיות והכשרות ייעודיות ליזמות.
הנתונים מדברים בעד עצמם: סך ההכנסות של המיזמים הפעילים בקהילה חצה את רף שני מיליון השקלים בשנה האחרונה. הצלחה זו מיוחסת במידה רבה לכך שחברי ההאב ובעלי העסקים צורכים שירותים האחד מהשני, מזינים את המערכת מבפנים ומייצרים צמיחה מתמשכת.

מהפכת הנטוורקינג: מקשרים לשותפויות אסטרטגיות
Ashdod Hub הפך לפלטפורמה שמחברת בין רעיונות, אנשים והון אנושי, ומובילה לשותפויות משמעותיות. דוגמה לכך היא MediTactic, מיזם לפיתוח ציוד טקטי מציל חיים, של דוד רביבו ואלעאי טואיל. השניים מספרים כי דרך ההאב הכירו את ד"ר שלום רייך, שהפך לשותף שלישי בחברה, ואף נוצרו עבורם חיבורים בינלאומיים, כולל פגישה עם בכירה במשרד החוץ, המשמשת כיום כשגרירת הונגריה. לדבריהם, החיבורים המהירים מאפשרים קיצור תהליכים וצמצום טעויות קריטיות.
גם בעולם הדיגיטלי נרשמות הצלחות. דניאל אביסרור מנהל בהאב שני עסקים במקביל: VikingFit, מותג בגדי ספורט, ו־Digital Lema, סוכנות קריאייטיב. לדבריו, ההאב מאפשר לו לחבר בין העולם הדיגיטלי לפיזי, בליווי מומחים שקשה למצוא במקומות אחרים.
ענת רודניצקי, מייסדת us Teach, בית ספר אונליין פרטי ללימודי מתמטיקה והכנה לבגרויות, מציינת כי סביבת היזמים בהאב סייעה לה לפתח את בית הספר, להקים מחלקות חדשות ולחדד תהליכים שהובילו את המיזם לשלב הבא.
הכוח הקהילתי בא לידי ביטוי גם בקרב יזמים ותיקים. אביתר אטיאס, בעלי סוכנות ChiliBiz, פיתח בהאב מיזם חדש בשם Taktik, תוך הפרדה ברורה בין ניהול העסק הקיים לפיתוח המיזם החדש. לדבריו, הנטוורקינג שנוצר במקום הוביל לשותפים וללקוחות פוטנציאליים. גם דוד ליטבינוב, ספורטאי אולימפי לשעבר, מספר כי ההאב העניק לו בהירות, קצב עבודה וקהילה פעילה של מתאמנים, ששימשה כמעבדה חיה ליישום שיטתו בעולם הארגוני.
יעל בן־ארי, מייסדת Fun Is Growing Gif, פלטפורמת למידה חווייתית מבוססת AI, מוסיפה כי המרחב אפשר לה להתנתק מהשגרה, להיכנס למיקוד מלא ולפגוש אנשי מקצוע שהפכו לשותפים לדרך, מה שאפשר להאיץ את פיתוח הפלטפורמה ולהוביל אותה לשלב הבא.
מבט קדימה: צמיחה והתרחבות
חבר מועצת העיר והממונה על מרכז "כיוונים", עו"ד אופיר לסרי, ציין כי בשנת 2026 מתוכננת צמיחה משמעותית של ההאב, עם יעד להקמת מרחב עבודה לכ־50 יזמים מקומיים המנהלים עסקים גלובליים ולוקאליים. לדבריו, עיריית אשדוד, בראשות ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, מלווה את המרכז וההאב באופן צמוד, תוך תקצוב ותמיכה ביזמות מקומית, במטרה להשפיע על כלל הכלכלה העירונית.
אתי לוגסי, מנהלת מרכז "כיוונים", הדגישה כי המודל הייחודי של Ashdod Hub משלב הכוונה, מנטורינג ונטוורקינג, לצד שיתופי פעולה חוצי תחומים ומגדרים, וכל זאת כחלק מכלכלה מקומית מעגלית המקדמת צמיחה הדדית.
יוגב מויאל מ־Ashdod Hub סיכם: "אנו מזמינים יזמים צעירים ובעלי עסקים להצטרף למודל הייחודי שלנו, להיות חלק מקהילה צומחת ולקבל את כל הכלים הדרושים להצלחה".





