אסותא זכתה באות נגישות ישראל 2025: ציון דרך בתחום ההנגשה
אסותא מרכזים רפואיים זכתה באות "נגישות ישראל" על היותה נגישה לאנשים עם מוגבלויות * אסותא היא גוף הבריאות הראשון בישראל שמקבל את האות
עמותת נגישות ישראל העניקה לאסותא מרכזים רפואיים את אות "נגישות ישראל" לשנת 2025, כהוקרה על היותה ארגון מוביל ומחויב במתן שירות נגיש ושוויוני לאנשים עם מוגבלויות. ההכרה מדגישה את הדרך שאסותא מובילה במערכת הבריאות בישראל בשנים האחרונות בהטמעת תרבות של שירות מכבד ומכיל לכל אדם.
בין המהלכים שהובילה הרשת: זימון תורים מותאם אישית המזהה מראש את צרכי ההנגשה ומלווה את המטופלים לכל אורך התהליך – משלב התיאום ועד לשחרור מהטיפול, שילוב שירותי תרגום לשפת הסימנים באמצעות Sign Now לצד הכשרות ייחודיות לעובדים בשפת סימנים בסיסית וקיום הדרכות סדירות לצוותים, המעמיקות את המודעות והיכולות המקצועיות בתחום.
בנוסף, אסותא גאה להעסיק עובדים עם מוגבלויות בשיעור העולה על הנדרש בחוק , כחלק מהתפיסה לפיה העסקה מכילה היא נדבך מרכזי בארגון.
פרופ' יהושע (שוקי) שמר, יו"ר אסותא מרכזים רפואיים: "בראש ובראשונה כולנו מתפללים להשבת החטופים. משפחות המטלטלות בין ייאוש לתקווה. יש אלפי פצועים, רובם יישארו עם נכות קשה. וזה אולי מצטרף למה שאנחנו מציינים כאן היום. קבלת אות נגישות זה אחד הרגעים בחייה של אסותא שממלאים גאווה. חרטנו על דגלנו את ערך הנגישות והערך השוויון. החובה שלנו לתת לכל אדם נגישות לשירותי רפואה מכבדים, מכילים".
גידי לשץ, מנכ"ל אסותא מרכזים רפואיים: "מדובר בציון דרך ערכי ואנושי, אנו מתרגשים לקבלת האות. עבורנו באסותא זה הבסיס – שמטפלים באנשים ומעניקים טיפול, הנגשה היא צורך וזכות בסיסית. ההנגשה היא לא רק מכבדת ושוויונית אלא מהווה מקצועיות רפואית. אלמלא אפשרות לתקשורת נכונה – הטיפול ייפגע. בנוסף בזכות העסקת עובדים עם מוגבלויות אנו נתרמים כולנו בהיותנו רגישים ואכפתיים יותר. נמשיך להשקיע ולהוביל בהנגשה – כי זה חשוב לנו".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com




