הרב הראשי רבי חיים פינטו ערך חופה וזאת בתנאי אחד!

הרב הראשי רבי חיים פינטו ערך חופה בתנאי שיש 'מרחב מוגן' כהוראות פיקוד העורף. "קיום התורה והמצוות הם בתנאי שהאדם יחיה ולא חס ושלום יסכן את עצמו" אמר הרב פינטו

הרב הראשי רבי חיים פינטו נתבקש לערוך חופה בעיר, אשר עקב פרוץ המלחמה עם איראן במבצע "עם כלביא" החתונה שהיתה אמורה להתקיים באולם ענק ובהשתתפות של מאות אורחים, הצטמצמה והועברה לבית הכנסת וזאת לאחר שהרב פינטו פסק שחתונה לא דוחים.

הרב פינטו פנה להורי החתן, וציין בפניהם, כי עקב המצב עלינו לקיים את החתונה בזמן, אבל פנה להורים בבקשה שיש לנקוט משנה זהירות ואחריות רבה, שהזמן יהיה בחצות היום, מקום החתונה יהיה בבית הכנסת אשר לו מרחב מוגן ובהשתתפות מס' מצומצם של אורחים מצד שני המשפחות בלבד.

הרב פינטו הרחיב ואמר: "כולנו יודעים שכל תכליתה של התורה היא בקיום התורה והמצוות שהאדם יחיה ולא חס ושלום יסכן את עצמו שכתוב, 'אשר יעשה אותם האדם וחי בהם'. התורה שלנו היא תורת חיים, לא משל ולא מליצה. ולכן יש אזהרה נוספת של 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם', ועל כן אני מבקש בכל מקום ובכל קהילה שלא לזלזל ולא להקל ראש, מדברים על חיי נפש! ולכן יש לשמוע בקול הוראות פיקוד העורף בימים אלו עד אשר תסתיים המלחמה ונשוב לחיי שגרה בקרוב בע"ה.

משהגיע הרב פינטו לבית הכנסת ברובע ט', בדק את המקום שאכן יש 'מרחב מוגן' רחב לאורחים ומיד ניגש לערוך את הקנין עם החתן לפני החופה.

את החופה ערך בבית הכנסת בזריזות, כך שלאחר הברכה האחרונה הספיק לערוך ריקוד עם החתן על מנת לשמחו ביום חתונתו וביום שמחת ליבו.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

עוד כתבות שיעניינו אותך

Back to top button

תפריט נגישות