אכלתם יותר מדי גבינות בחג? כך זה משפיע על הגוף – ומה עושים ביום שאחרי
חג שבועות הוא חג של עונג – אבל גם של עומס על מערכת העיכול. גבינות שמנות, פשטידות כבדות, עוגות גבינה ומתוקים עשירים בלקטוז ושומן – כל אלה הופכים את הארוחה לחגיגה אמיתית, אבל יום למחרת, הגוף מאותת שמשהו התערער

אלו ההשפעות המרכזיות של צריכת גבינות מופרזת, ואיך אפשר להקל על התחושות האלו כבר היום.
מה קורה בגוף אחרי ארוחת חלב כבדה?
עייפות וחולשה
מוצרי חלב עתירי שומן ונתרן – במיוחד גבינות קשות – מכבידים על מערכת העיכול, מה שגורם לתחושת עייפות וחוסר אנרגיה. השילוב עם פחמימות וקינוחים רק מגביר את האפקט.
גזים, נפיחות וכאבי בטן
אנשים שרגישים ללקטוז (גם אם לא מאובחנים רשמית) עלולים לחוות תסמינים כמו גזים, שלשולים, או התכווצויות – תוצאה של קושי בפירוק סוכר החלב.
עלייה זמנית ברמות הכולסטרול
רמות שומן רווי גבוהות, בעיקר בגבינות שמנות, עשויות להשפיע לרעה על איזון הכולסטרול בגוף – במיוחד אם אכלתם גם בשרי וחרגתם מהרגיל.
מה עושים כדי להחזיר את הגוף לאיזון?
מים, והרבה מהם: שתייה מרובה מסייעת לניקוי רעלים, מדללת את ריכוז המלחים בגוף ומפחיתה נפיחות.
להוריד הילוך בתזונה: העדיפו ירקות טריים, סלטים עם לימון, מרק צח או אורז לבן עם ירק קל – תפריט מרגיע לעיכול.
תנו לגוף לזוז: הליכה קלה או מתיחות במשך 15–20 דקות ממריצות את חילוף החומרים ומשפרות את ההרגשה.
הפסקה ממוצרי חלב: תנו לגוף 24–48 שעות מנוחה ממוצרי חלב – זה עשוי להפחית משמעותית את תחושת הכבדות והנפיחות.
*כתבה זאת היא לא תחליף לייעוץ מקצועי עם רופא