הזוי! זה מה שהבריחו 3 ישראלים מהדרום לרצועת עזה דרך רחפנים

לאחר חקירה של צה"ל, השב"כ ומשטרת ישראל, הגישה אמש (ג) פרקליטות המדינה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד מחמד סרחין (28), שריף אבו גרדוד (25) ויונס אבו גרדוד (37) ממסעודין אל- עזאזמה לאחר שהבריחו לתוך רצועת עזה סמים באמצעות רחפנים אשר נותרו ברצועת עזה.

בתום פעילות משותפת של ימ"ר דרום במשטרת ישראל, שב״כ וצה״ל, נעצרו לחקירה במהלך חודש אפריל 2025, שלושת הנאשמים בחשד לביצוע הברחות באמצעות רחפנים לרצועת עזה. בחקירתם עלה כי במהלך השבועות האחרונים, השלושה היו מעורבים במספר הברחות מישראל לרצועת עזה, של סמים וסיגריות, זאת תוך שימוש ברחפנים אשר נותרו ברצועת עזה בתום הפעילות וביכולתם לסחוב עד עשרות ק״ג. כוחות צה״ל ושב״כ פועלים לסיכול הרחפנים והשימוש בהם על ידי ארגוני הטרור ברצועה באמצעות תקיפות מהאוויר והשמדה של הרחפן והחשודים אשר מגיעים לאסוף אותו לאחר הנחיתה ברצועה.

הברחות אלו, באמצעות רחפנים לרצועת עזה, מסכנים באופן ממשי את ביטחון המדינה, בין היתר לנוכח שימוש אותו עושה ארגון הטרור חמאס ברחפנים נגד כוחות צה״ל, ואף אזרחים במהלך המלחמה.

עם תום החקירה הגיש עו"ד אסף בר יוסף מפרקליטות מחוז דרום כתב אישום כנגד שלושת הנאשמים בגין עבירות של מתן אמצעים לביצוע מעשה טרור, ייצוא סם מסוכן, ניסיון לייצוא סם מסוכן, שיבוש מהלכי משפט, הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף, לסרחין יוחסה גם עבירה של נהיגה בזמן הפסילה, לשריף יוחסה עבירה של מעשה פזיזות ורשלנות ולסרחן ושריף יוחסה גם עבירת החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית.

במקביל הוגשה בקשת מעצר עד תום ההליכים, במסגרתה ציין עו"ד בר יוסף, "המשיבים, כל אחד על פי חלקו, היו שותפים לייצוא של סם מסוכן באמצעות רחפן לרצועת עזה, בשעת מלחמה, וזאת תוך שהם מודעים לכך שהגורם השולט ברצועת עזה הוא ארגון הטרור חמאס, ושיש באפשרותו לעשות שימוש ברחפנים שהעבירו המשיבים לרצועת עזה לביצוע פעולות טרור."

צילום ראשי: רשתות חברתיות 27א

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

עוד כתבות שיעניינו אותך

Back to top button

תפריט נגישות