עיריית אשדוד נגד קיצוץ השכר: "נגן על תומכות החינוך – לא ניתן לפגוע בעובדות המסורות של הגנים"
עיריית אשדוד מתייצבת באופן חד וברור לצד תומכות החינוך בגני הילדים, ומבהירה: לא נאפשר כל פגיעה בשכרן ובמעמדן של עובדות הגיל הרך, העומדות בחזית העשייה החינוכית בעיר.

הודעת העירייה מגיעה על רקע כוונת משרד האוצר ומשרד החינוך לקזז באופן חד צדדי כ-8% משכרן של תומכות החינוך – החלטה שמעוררת סערה במערכת החינוך ונחשבת להפרה בוטה של הסכמי השכר שנחתמו. הקיזוז, שנועד להתבצע רטרואקטיבית, פוגע במאות עובדות המהוות חלק בלתי נפרד מהשגרה החינוכית של ילדי העיר.
ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי, שיגר מסר ברור:
"תומכות החינוך הן עמוד התווך של הגנים. הן מחליפות גננות, מתנדבות בחופשות ומובילות תהליכי חינוך במסירות אין קץ. לא נאפשר לקזז שקל אחד משכרן. אם המדינה לא תתקן את העוול – האחריות על השיבושים תהיה על משרדי הממשלה. עיריית אשדוד תיאבק בכל הכלים שברשותה למען זכויותיהן של עובדות הגיל הרך."
כחלק מהמאבק, שלח מרכז השלטון המקומי אזהרה רשמית למשרדי הממשלה, ובה הבהיר כי אם התקציב לא יוחזר עד יום ראשון הקרוב (27.4.2025), ייצאו תומכות החינוך לשביתה כוללת בגני הילדים ברחבי הארץ.
עיריית אשדוד מדגישה כי היא מחויבת לעובדות המסורות ומביעה גיבוי מלא לפעולתן החשובה – "למען שכר הוגן, תנאים ראויים ויציבות חינוכית לילדי אשדוד".