מה שנכון לימים רגילים, נכון גם לחופשת החג ואף אם הילדים מחוץ לכותלי בית הספר. כל התלמידים בישראל מבוטחים מכוח החוק בביטוח תאונות אישיות שמעניק כיסוי גם בתקופות החופשה וחל 24/7.
ביטוח תאונות אישיות לא תלוי במיקום הפגיעה, כך שגם אם התאונה מתרחשת בגן שעשועים, בטיול או בכל מסגרת אחרת במהלך חופשת הפסח, התלמיד עדיין זכאי לזכויות המגיעות לו בהתאם לתנאי הפוליסה. במאמר מוסגר נוסיף שלעתים ישנם גורמים ספציפיים נוספים שאפשר לתבוע, מעבר לביטוח תאונות אישיות. למשל: תביעה נגד רשות הטבע והגנים בגלל מפגע שגרם לתאונה בטיול בפסח, תביעת נזיקין כנגד קייטנה או תנועת נוער בעקבות פציעה בשל רשלנות של המוסד המארגן וכדומה.
לדוגמה תלמיד בן 14 שנכווה בכל חלקי גופו עת שיחק עם תרסיס בחדר השירותים זכה לפיצוי של כ-300 אלף ₪.
בפוליסה תאונת אישיות תלמידים נכתב בין היתר כי חברת הביטוח תשלם "תגמול תאונות אישיות לתלמיד שנגרם לו נזק גופני שאירע במקום כלשהו בשטח מדינת ישראל…בכל שעה משעות היממה בין שיש לה קשר לפעילות המוסד החינוכי ובין אם לא".
סכומי הפוליסה מתעדכנים מעת לעת ולמשל במקרה מוות ישולם להורים פיצוי סך כ-140 אלף ₪ ובמקרה של נכות מתאונה ישולם סכום של עד כ-376 אלף ₪, לפי שיעור הנכות. לדוגמא עבור נכות בשיעור של 10 אחוזים ישולם פיצוי בסך כ-37.5 אלף ₪.
במקרים חריגים תשלום הפיצוי יכול הגיע ליותר מחצי מיליון ₪. קיים גם פיצוי בסך של 211 ש"ח עבור כל יום היעדרות מהמוסד החינוכי בשל התאונה, אך בתנאי שהיו לפחות 55 ימים רצופים ובכל מקרה לא ישולם על היעדרות מעבר לחצי שנה.הפוליסה מכסה גם ילדי גן מגיל 3 ותלמידים בבי"ס יסודי, חטיבות ביניים, תיכון ואפילו במקרים מסוימים תלמידים הלומדים בכיתות י"ג וי"ד. יצוין כי בפוליסה אין כיסוי לצלקות למעט במקרים חריגים.
עו"ד דותן לינדנברג – העוסק בתביעות בגין נזקי גוף מסביר: "חשוב לדעת כי יש כיסוי לילדים גם במקרים של תאונות שאירעו כאשר הם לא נמצאים במוסדות החינוך. הפיצוי נגזר מהנזק בלבד בהתאם לתנאי הפוליסה ללא צורך בבחינת התרשלות של מזיק. אם קיים גורם שהתרשלותו גרמה לנזק ניתן לבחון תביעה נוספת, נפרדת, כנגד אותו גורם והמבטחת שלו".