מאז תחילת מלחמת "חרבות ברזל", כאשר אלפי מילואימניקים ואנשי קבע יצאו להילחם על הבית, הבינו במרכז 'כיוונים' אשדוד, כי לא מדובר רק במלחמה על המדינה אלא גם מלחמה אישית על העתיד של כל אחת ואחד. "מדובר במלחמה שבה הצעירים נאלצים להשאיר מאחוריהם בני משפחה, עסקים שהקימו, חלומות שרקמו ושגרת חיים שבנו בעמל רב" אומרים בכיוונים ומציינים כי "כך נולד לו 'המרחב השמיני' – יוזמה המבקשת להקל על אנשי מילואים וקבע ובני משפחותיהם, לחבק אותם ולהזכיר להם שמישהו רואה ומעריך, שמישהו דואג ומחבק".
'המרחב השמיני' – יוזמה ששמה נגזר מ'צו 8' ומציע מרחב פעילות למילואימניקים – זכתה להצלחה רבה ואף הוצגה בכנס ארצי כמודל להשראה עבור רשויות מקומיות אחרות. חנה איילי, אחראית תחום מילואים בכיוונים, אומרת ש"המטרה שלנו הייתה לא רק לספק להם פעילויות, אלא לתת להם תחושת שייכות, תחושת ערך ותחושת נחת. בכל פעילות שהפקנו, כל פרט נבחר בקפידה מתוך רצון להקל, לחזק ולתת להם רגעים של פסק זמן שיתנו להם כוחות להמשיך".

הפעילויות נבנו על פי צרכים שעלו משיחות עם מילואימניקים ובני משפחותיהם, וחולקו למרחבים שונים. כך לדוגמה, למילואימניקים ובני זוגם הוצעו סדנאות 'גוף ונפש' במטרה להעניק להם רגעי הפוגה, כלים להתמודדות והכנה לחזרה לשגרה. הוקם 'המרחב המשפחתי' שבו הורים וילדיהם השתתפו בסדנאות יצירה, מרכז שיעורי בית ומופעים, ונהנו מזמן איכות בחיק המשפחה בזמן שההורה בשדה הקרב. והופעלה קייטנה לילדי המילואימניקים שבה השתתפו מעל1000 ילדים, במהלכה התקיימו סדנאות יוגה, הפנינג, משחקי עץ והצגות תיאטרון.
נוסף על כך, נערכו ימי הפנינג חווייתיים בפורים, פסח, חנוכה ויום העצמאות, כשהילדים נהנים מדוכני יצירה, ליצנים ואווירה חגיגית. למילואימניקים בעלי העסקים, הוקם 'המרחב לעצמאים' שכולל מפגשים לפיתוח עסקי, חלל עבודה חינם ושיתופי פעולה עם יזמים נוספים. "המיזם לא הפסיק להתרחב עם מרחבים נוספים כמו 'המרחב הכלכלי', שהתמקד במיצוי זכויות ובמתן מידע למילואימניקים, ו'המרחב לסטודנטים במילואים', שבו הוצעו הלוואות בתנאים נוחים, מלגות, הכרה בשעות המילואים ועוד" אומרים בכיוונים ומגלים כי "מרכז כיוונים פועל היום להקמת מוקד פניות שיתמקד בעזרה יומיומית למשפחות". מדובר במוקד שיתופעל ע"י סטודנטים מתנדבים ויאפשר סיוע במטלות בית, תיקונים, משלוחים וכדומה. בשלב הראשון יבוצע מיפוי מעמיק של המשפחות, כולל של משרתים פעילים ואחרים ששירתו מעל200 ימים, ולאחר מכן המתנדבים והסטודנטים יצאו למשימות שטח בהתאם לרובעים בהם הם גרים, על מנת להעניק להם תמיכה נקודתית, זמינה וממוקדת. הכל במטרה להקל על המשפחות ולהתאים את התמיכה לצרכים הספציפיים של כל אחת ואחד.