במסגרת המאבק בתופעת מכירת אלכוהול לקטינים, בהתאם למדיניות מפקד המחוז ניצב חיים בובליל, שוטרי מחלק הנוער של תחנות אשדוד, אשקלון וקרית מלאכי, בשיתוף מודיעין, בלשים, ומערך רישוי עסקים של מרחב לכיש ערכו בשבועות האחרונים פעילות אכיפה יזומה אשר במסגרתה הופעל סוכן קטין כנגד עסקים שמוכרים אלכוהול לקטינים בניגוד לחוק.
במהלך הפעילות נבדקו למעלה מ-20 עסקים שונים בתחומי מרחב לכיש, בערים אשדוד, אשקלון, קרית מלאכי וגן יבנה, בשבעה מהם תועדה מכירת אלכוהול לקטין בניגוד לחוק, בחלק מהמקרים יותר מפעם אחת.
בעלי העסקים זומנו לחקירה פלילית ולשימוע בתחנות המשטרה, בסיומה 2 מהעסקים נסגרו למשך 20 ימים מכח ס׳23 (א1) לחוק רישוי עסקים, במקביל לבחינה ונקיטת להליכים מנהליים נגד הנוספים, זאת לצד נקיטת צעדים פליליים. בנוסף, ייתכנו קנסות כבדים ושלילת רישיון עסק במקרים בהם תימצא הפרה חמורה.
מפקד מרחב לכיש, נצ״מ רועי ולדמן, התייחס לפעילות: “משטרת ישראל רואה בחומרה כל עבירה שמסכנת את בני הנוער ותפעל ללא פשרות כנגד עסקים המפרים את החוק ופוגעים בשלום ילדינו. נפעל להגברת המודעות הציבורית והמשמעות של מכירת אלכוהול לקטינים על מנת להרתיע בתי עסק מלפגוע בדור העתיד של מדינת ישראל".
תופעת מכירת האלכוהול לקטינים מהווה לא רק עבירה על החוק, אלא גם סיכון ישיר לשלום הציבור ולבריאותם הפיזית והנפשית של בני הנוער. צריכת אלכוהול בגיל צעיר נקשרת פעמים רבות להתנהגויות מסכנות חיים, מעורבות בתאונות דרכים, אלימות ופשיעה.
צילום: דוברות המשטרה