בהפנינג עברו התלמידות בין תחנות שונות בהן הכירו סוגים שונים של אשליות אופטיות, למדו על מה שקורה למוח בכל אשלייה והתנסו בפעילויות חווייתיות. בתחנה הראשונה הכירו הבנות את האשליות האופטיות המוכרות והתוודעו למונח אשליות גוף. הבנות ערכו תחרויות תעתועי ראייה והתנסו באשליות גוף שונות ומפתיעות.
בהמשך בנו הבנות ערכות המדמות אשליות אופטיות כמו אשליית ילדים רצים וקופסת קסם עם מראה אין סופית. בתחנה נוספת הבנות הבינו את המונחים תמונה נסתרת וגלויה ויצרו בעצמן בעזרת כלי מבוסס בינה מלאכותית תמונת אשליה. עוד חוו הבנות מסלול מראות והכירו את כתב המראה והשפעתו על המוח. כמו כן למדו על אשליות ציורי פנים והתנסו בעצמן ביצירות כאלה, לפורים הן כבר מוכנות. תחנה נוספת ואחרונה שהראתה אף היא כיצד ניתן 'לעבוד על המוח' היתה אתגר הקרש ומשחקים נוספים עם משקפי מציאות מדומה.
נועה מור יוסף תלמידת כיתה ט', שהשתתפה בהובלת ההפנינג משתפת בחוויה שלה מהפרויקט: "זכיתי להעביר סדנה בנושא אשליה אופטית. בהכנות חקרתי כיצד המוח מפרש מידע חזותי וכיצד ניתן להטעות את התפיסה. ביום השיא התנסיתי בהדגמות שהראו את הפער בין מה שאנו רואים לבין המציאות, גיליתי על עצמי שאני סקרנית ובעלת יכולת להסתכל מעבר למה שנראה לעין, ובכך למדתי לחשוב בצורה ביקורתית על תופעות מורכבות".
לירון טמסוט, מנהלת חטיבת הביניים במדרשה מסכמת ואומרת כי הלמידה המשמעותית דרך חוויה ומעבר בין התחנות היתה מרתקת. "שילוב הבינה המלאכותית ושימוש במיומנויות של חקר וחשיבה ביקורתית הם חלק מהעשייה הפדגוגית העניפה בשחרי והכנה של התלמידות שלנו לעולם הגדול המצפה להן. בהחלט יוזמה מבורכת שמכה גלים, ישר כח ליסכה- רכזת מדעים, לצוות מדעים ולתלמידות שכבה ט' על שותפות משמעותית".
קרדיט צילום תמונה: טליה פרחן