זעם בציבור: הנהלת נמל אשדוד צפויה לחלק עשרות מליונים כבונוס לעובדים

בקרב פוליטיקאים מהאופוזיציה נשמע זעם רב על התנהלות הנמל, שמחלקת בונוסים של עשרות מליונים, כששוק העבודה דליל, ואחוזי האבטלה גבוהים, ״במקום להוסיף עוד תקנים כדי שעוד אנשים רעבים יאכלו להנות ממשכורת סבירה, מעדיפים לחלק בונוסים שמנים לעובדים״.

נמל אשדוד סיים את ה-3 שנים האחרונות ברווח חסר תקדים של 216 מיליון שקל והעביר את הרווח לקופת המדינה. שזו נתנה לה בונוס של 34 מליון שקל לחלק לעובדיה, אלא שבמקום שיש כסף, מתחילים לריב: שני הוועדים המרכזיים בנמל אשדוד, הוועד התפעולי והוועד הציוד המכני, דורשים מהנהלת הנמל לשתף אותם באופן מלא בכל המידע על אודות חלוקת הבונוסים, מי מקבל וכמה. הנהלת הנמל הודיע לוועד: זה לא יקרה.

מדובר על בונוס גדול ש-1,000 עובדים עתידים לקבל, אלא שהנהלת נמל אשדוד איננה מתכוונן לחלק את הבונוס שווה בשווה אלא על-פי קריטריונים שנקבעו בהם, מצוינות, משמעת בעבודה, תפוקה, שיעור השתתפות, מקצועיות, אחריות וכדומה. לצורך כך הוקמה וועדה שתרכז את המידע על העובדים שאותם יעבירו מנהליהם הישירים.

הבוקר, דירקטוריון נמל אשדוד צפוי לאשר את הסכום ומכאן ואילך יחל הליך איסוף הקריטריונים ושבסופו החלוקה שלה כולם מחכים בכיליון עיניים. מדובר בסכום של 30-40 אלף שקל לכיסו של כל עובד נמל מצטיין, אך יהיו עובדים שצפויים לקבל סכומים נמוכים יותר.

בקרב העסקנים הפוליטיים מין האופוזיציה נשמע זעם רב על התנהלות הנמל, שמחלקת בונוסים של עשרות מליונים, כששוק העבודה דליל, ואחוזי האבטלה גבוהים, ״במקום להוסיף עוד תקנים כדי שעוד אנשים רעבים יאכלו להנות ממשכורת סבירה, מעדיפים לחלק בונוסים שמנים לעובדים״.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך