הסוף לסכום המינימלי באשראי? ועדת הכלכלה אישרה הצעת חוק חדשה  

בקרוב עסקים לא יוכלו לדרוש סכום מינימלי לתשלום באשראי: ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה לאחרונה בקריאה ראשונה הצעת חוק חדשה שתאסור על בעלי עסקים לקבוע סכום מינימלי לרכישות בכרטיסי אשראי.  

מה אומרת הצעת החוק?

הצעת החוק, שיזם חבר הכנסת אליהו ברוכי (יהדות התורה), נועדה להגן על הצרכנים מפני המגבלה הנפוצה של "סכום מינימלי לאשראי". רבים נתקלים במצב שבו הם רוצים לשלם בכרטיס אשראי, אך מחויבים לקנות מוצרים נוספים כדי להגיע לסכום המינימלי שקובע בית העסק.

כיום, חנויות נוחות, פיצוציות ועסקים קטנים רבים דורשים סכום מינימלי לתשלום באשראי, בטענה שהעמלות שהם משלמים לחברות האשראי הופכות רכישות קטנות ללא משתלמות עבורם. החוק החדש אמור לשים לכך סוף ולמנוע מעסקים את האפשרות להטיל מגבלות כאלה על הלקוחות.

מה המשמעות לבעלי העסקים ולצרכנים?

אם החוק יעבור בקריאה שנייה ושלישית, כל עסק שיחייב לקוחות לרכוש בסכום מינימלי כדי לשלם באשראי עלול להיקנס. על פי הצעת החוק, הממונה על הגנת הצרכן יוכל להטיל קנסות של עד 45,000 ש"ח על עסקים תאגידיים, ועד 25,000 ש"ח על עסקים פרטיים שיפרו את ההוראה.

המשמעות עבור הצרכנים היא גמישות רבה יותר ברכישות – הם לא יצטרכו להוסיף מוצרים מיותרים רק כדי לעמוד בסכום המינימלי לתשלום באשראי.

האם זהו סוף העמלות הגבוהות?

בנוסף לאיסור על סכום מינימלי, נושא נוסף שנדון הוא הפחתת עלויות הייעוץ הפיננסי לעסקים. על פי ההערכות, החוק החדש יוביל לירידה חדה בעלויות הייעוץ הכספי לעסקים, מ-22,530 ש"ח לכ-7,170 ש"ח בלבד.

לאחר אישור ועדת הכלכלה, הצעת החוק תעבור לדיונים נוספים ולקריאות נוספות במליאת הכנסת. אם תאושר בקריאה שנייה ושלישית, החוק ייכנס לתוקף, ועסקים יצטרכו להתאים את מדיניות התשלומים שלהם בהתאם להנחיות החדשות.

צרכנים רבים מברכים על היוזמה ורואים בה צעד חיובי לשיפור חוויית הקנייה בישראל, אך חלק מבעלי העסקים חוששים מההשפעה על הרווחיות שלהם, במיוחד בעסקים קטנים שבהם עמלות האשראי עשויות להיות משמעותיות.

לסיכום, הצעת החוק לאיסור סכום מינימלי לתשלום באשראי היא בשורה חשובה לצרכנים בישראל. אם תאושר סופית, היא תקל על רוכשים לבצע עסקאות קטנות בכרטיס אשראי ללא הגבלות מלאכותיות. עם זאת, ההשפעה על בעלי העסקים עוד עשויה לעורר ויכוחים נוספים בהמשך תהליך החקיקה.

 

blank

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank
blank

אולי יעניין אותך