הקהל, שהורכב מנערים ונערות, מבוגרים ומבוגרות, מילא את האולם עד אפס מקום. הכיסאות לא הספיקו, ונפרשו מחצלות על הרצפה כדי לאפשר לכולם להיות חלק מהערב הייחודי. בני הנוער ישבו מקדימה, עיניהם נעוצות בגיבורים שעלו בזה אחר זה לחלוק את סיפוריהם המטלטלים.
את הערב פתח עו”ד אופיר לסרי, חבר מועצת העיר ממונה על מרכז כיוונים וסגן יו״ר דירקטוריון החברה העירונית לתרבות ופנאי, אשר התרגש מאוד והודה לגיבורים: “הסיפורים שלכם הם הסיפור של כל החיילים והחיילות – סיפור של גבורה, הקרבה ואחדות. אשדוד התברכה בגיבורים רבים כמוכם. אנחנו מצדיעים לכם וממשיכים לתמוך בכם בכל דרך אפשרית. הערב הזה, כמו רבים אחרים, מזכיר לכולנו את כוחנו כעם – אחדות, מסירות והכרת תודה לגיבורים שלנו".
רגעי שיא מרגשים – וסיפורי גבורה מעוררי השראה
משה, לוחם גולני:
משה תיאר את רגעי הקרב בניר עם ביום השביעי באוקטובר. “חשבנו שזה תרגיל”, סיפר, “ואז בקשר שמענו: ‘מחבלים, מחבלים, פרצו את הגדר’. האמר שלי הפך לנשק, דרסתי מחבלים. ואז זה קרה – חברי מתן אברג’ל ז”ל הבחין ברימון ונפל עליו בגבורה, הציל אותנו במחיר חייו.”
אחיה, מ”מ בגבעתי:
אחיה, שנלחם בחזית לאורך שנה שלמה, סיפר על התקרית בה נפצע לפני כשבועיים, בתקרית ירי נ”ט. “רגע לפני שיצאנו עם המשאית, נורה לעברנו טיל. נפגענו. אש מכל עבר, וכל אחד מאיתנו עזר לשני – מפנים, מטפלים, מצילים. הובלתי במסוק לבית החולים, ומשם לשיקום – והיום אני כאן, גאה לספר את הסיפור שלנו.”
רפי, לוחם גולני והלום קרב:
רפי שיתף במסעו הארוך מאז הפציעה הקשה בדרום לבנון. “שישה חודשים במחלקה הנוירולוגית, תהליך שיקום ארוך ונחישות אדירה”, אמר, “כל זה כדי לקום, לחיות, להיות פה היום ולהגיד – אנחנו לא מוותרים.”
רגע מיוחד שלא יישכח – כשגבורת הקהל פגשה את גבורת הלוחמים
כעבור שעה ורבע, הפסקת חשמל פתאומית אפפה את האולם בחושך מוחלט. אף אחד לא קם ממקומו, והקהל – שהוכיח בגרות יוצאת דופן – החל לשאול את הגיבורים שאלות, להביע התעניינות כנה ולבקש להודות להם באופן אישי.
השאלות לא עסקו רק בלחימה, אלא גם ברגעים האישיים, בהתמודדות ובכוח שמניע אותם להמשיך. בתשובותיהם, הגיבורים ריגשו את הנוכחים פעם אחר פעם. “אתם הגיבורים האמיתיים,” אמרו רבים מהקהל, “ואנחנו כאן כדי להגיד לכם תודה.”
צילום: שמואל דוד