1. קשירת שקיות: טעות קטנה, השפעה גדולה: שקיות זבל שמגיעות קשורות מקשות על תהליך המיון. מתקני המיון מצוידים במערכות מיוחדות שפותחות את השקיות, אך כאשר הן קשורות חזק או עטופות בשקית נוספת, הפתיחה והסינון הופכים לאתגר. שקיות קלות לפתיחה מאפשרות מיון יעיל יותר, שמגדיל את היקף חומרי הגלם למיחזור וחוסך במשאבים ובאנרגיה. (הדבר נכון לגבי פסולת שמתמיינת במתקנים ייעודיים כמו שיש בדודאים).
2. 1. זכוכית בפח הנכון, הפח הסגול: הפרדה נכונה של זכוכית היא קריטית לתהליך המיחזור. זכוכית שנזרקת לפח הירוק הופכת לבעיה סביבתית, שכן כשזו מגיעה למתקן המיון כשהיא מרוסקת לאלפי רסיסים, קשה לנקותה מזרם הפסולת והיא תופיע בקומפוסט המיוצר בדודאים מפסולת אורגנית של שאריות מזון. זכוכית מתכלה רק לאחר מיליוני שנים, אך כאשר היא מופרדת כראוי לפח הסגול, ניתן למחזרה בקלות ולהפוך מטרד למשאב.
3. 2. אתם לא ממחזרים, אלא מפרידים פסולת: תהליך המיחזור מתחיל בביתכם. הפרדה נכונה של חומרים היא שלב קריטי שמאפשר למערכות המיחזור להפיק מהפסולת את המרב.
4. 3. צרכנות חכמה-קנו פחות: הצעד הפשוט ביותר לשמירה על הסביבה הוא לצרוך פחות. קנייה מחושבת של מוצרים חיוניים בלבד מפחיתה משמעותית את כמות הפסולת הנוצרת.
5. 4. מפסולת למשאב: מה קורה בפארק דודאים: פארק דודאים מפיק ערך רב מהפסולת המופרדת, שאריות מזון הופכות לקומפוסט איכותי. פלסטיק אריזות מופרד מהפסולת ונשלח למיחזור בתעשיית הפלסטיק בישראל. גז המתאן הנוצר מפירוק הפסולת נאסף, מומר לחשמל ירוק. פסולת בניין מתמיינת ונגרסת ומשמשת לתשתיות כבישים.
ההבנה שהפסולת אכן ממוחזרת ומופקת ממנה תועלת מעודדת את הציבור לקחת חלק פעיל בתהליך. ביום המיחזור הבינלאומי ובכל ימות השנה, הבחירה בידינו להפוך את האשפה למקור של ערך ולתרום לעתיד בר-קיימא לכולנו.