חודש המאבק הבין לאומי באלימות כלפי נשים "קול דמי אחותי צועקים אלי"

חודש המאבק הבין לאומי באלימות כלפי נשים מתקיים בחודש נובמבר, והשנה יזמה הגב' אהובה עמרם - יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה בעיריית אשדוד, מגוון פעילויות ואירועים במטרה להעלות את המודעות לנורות האזהרה, לקווי התנהגות אלימים ולמערכות יחסים אלימות, המובילות בסופו של דבר לרצח נשים.

אנשי מקצוע מסבירים כי במובנים רבים אלימות כלפי נשים אינה נראית לעין. היא מסתתרת מאחורי דלתות סגורות ועל אף השינויים החלים בעשורים האחרונים וההתקדמות בתחום זכויות האדם, אלימות נגד נשים עדיין נחשבת לנושא מרכזי במאבק העולמי להשגת שוויון, צדק, והגנה על זכויות האדם. אהובה עמרם, יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה אשדוד, הפעילה החודש תכנית מיוחדת עבור נשים בנושא המאבק באלימות כלפי נשים, תוך שהיא מציינת כי "אלימות נגד נשים היא אחת הבעיות הקשות והנפוצות ביותר בכל חברה, בכל תרבות ובכל שלב בחיים. מערכת יחסים אלימה היא רעה חולה שאינה מבדילה בין מעמדות והיא מתקיימת בכל שכבות החברה, בכל המגזרים ואף במעמדות סוציואקונומיות גבוהות".

blank

ב-25 בנובמבר, כבכל שנה, מציינים את יום המאבק באלימות כלפי נשים כשהשנה לצערנו הרב, מספר הנרצחות גבוה מן הממוצע השנתי. אהובה אומרת כי גם השנה נעמוד מול המספרים הקשים ונקרין על מסך את פניהן של יותר משלושים נשים אשר איבדו את חייהן, והפכו להיות תמונות בעיתון וסמל למאבק. את חודש המאבק הבין לאומי באלימות כלפי נשים לשנת 2024, יציין המשרד לקידום מעמד האישה בעיריית אשדוד באירועים שמטרתם להעלות את המודעות לאלימות כלפי נשים.

 

מהאירועים המרכזיים שהתקיימו במהלך החודש, בולטים: "העצמה זוגית ממבט רוחני" – קורס בן עשרה מפגשים העוסק בתקשורת בין אישית, שהיא המפתח לצמצום קונפליקטים ואלימות ומוביל לזוגיות בריאה, ליחסים טובים ולמערכת משפחתית תקינה. כמו כן, כחלק מהפעילות בחודש המאבק באלימות כלפי נשים, יצאו עובדות הרשות ליום עיון בירושלים במרכז "משנות" נעמ"ת. בסיור האינטראקטיבי והחוויתי נחשפו הנשים לסיפורים מעוררי השראה של נשים מובילות, מנהיגות וגיבורות בחזית ובעורף, ונהנו מהרצאה מרתקת "ביום שלבשתי אדום" – סיפור אישי על מחיר השתיקה וחשיבות של גילוי סוד וסיפור האמת.

יום זה נחתם באירוע שיא שהתקיים בעיריית אשדוד. התכנים כללו הרצאה "מילים מכאיבות וצלקות עמוקות" – המספרת על חיים בבית שיש בו סוגי אלימות והקטנת נשים. בהרצאה ניתנו כלים לזיהוי נורות אזהרה ודרכי ההתמודדות. בהמשך היום הוצג סרט תיעודי "סגורות" – סיפורן של שלוש אסירות צעירות בכלא נווה תרצה, ודובר על "הדלת המסתובבת" – תופעה כואבת המלמדת כי למעלה מ-90% מאוכלוסיית האסירות חוו אלימות פיזית, נפשית וכלכלית.

 

את יblankום העיון החשוב סיכמה אהובה כך: "עלינו לזכור כי ב-25 בנובמבר איננו מציינים רק את הבעיה, אלא אנו גם מתחייבים לפעול למען פתרון אמתי ומוחלט. השנה המספרים מזעזעים במיוחד ומאז השביעי באוקטובר ניכרת עלייה דרמטית במספר הנשים שנרצחו וזינוק חד בפניות של נשים לקבל הגנה". אהובה הוסיפה כי "השנה יותר מתמיד, יש לנו חובה אנושית ומוסרית לזכרן של אחיותינו, אלה שנרצחו במילוי תפקידן, אלה שרקדו אל מותן לאחר התעללות מינית קשה, אלה שנחטפו ועדין סובלות מאלימות מינית. עלינו להיאבק בנחישות ובהתמדה למען כל אותן נשים שאינן יכולות עוד להשמיע את קולן" וסיימה בקריאה לנשים ולגברים: "אל תשתקו, אל תעמדו מנגד, הצטרפו למאבק יחד אתנו. למען הנשים, הבנות, האחיות והמשפחה שלכם, למען עתיד טוב יותר ולמען חברה הוגנת וראויה"

המשרד לקידום מעמד האישה מזמין אותך להצטרף למגוון הפעילויות לצמיחה והתפתחות אישית, בטלפון 08-8545084 או בפייסבוק.

blank

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך