האגודה למלחמה בסרטן קוראת לחולי הסרטן להקדים ולהתחסן נגד שפעת

בצל המשך המלחמה וההסלמה בצפון האגודה למלחמה בסרטן קוראת לציבור חולות וחולי הסרטן להקדים לגשת לקופת החולים ולקבל את החיסון נגד שפעת.

באגודה מסבירים כי ממועד קבלת החיסון חולפים כשבועיים עד שמתפתחים הנוגדנים בגוף כנגד נגיף השפעת ולכן חשוב להקדים על מנת להיות ערוכים לשפעת שמתחוללת בישראל מדי שנה בחודשי החורף. למתמודדים עם מחלת הסרטן במיוחד כאלו שנמצאים בעיצומם של טיפולים כימותרפיים, ישנה נטייה מוגברת ללקות בסיבוכי מחלת השפעת. לכן הדרך הטובה ביותר לציבור בכלל ולחולי הסרטן בכלל על מנת להתגונן מפני המחלה ולמנוע את הסיבוכים האפשריים שלה היא להתחסן מכיוון שהחיסון עוזר למערכת החיסונית של גוף האדם לזהות ולהילחם בנגיפי השפעת. עוד מדגישים באגודה למלחמה בסרטן כי החיסונים בטוחים ומותאמים  נגד זני השפעת הצפויים על ידי ארגון הבריאות העולמי בחורף 2025. 

פרופ' משה מיטלמן, יו"ר האגודה למלחמה בסרטן, הסביר כי: "גם בשנת מלחמה כשכולנו חיים באי ודאות ביטחונית חשוב לגשת ולהתחסן שכן המערכת החיסונית של חולי הסרטן הנמצאים בטיפולים אונקולוגיים פגיעה יותר לשפעת לעומת שאר האוכלוסייה. הידבקות בשפעת עלולה להביא לסיבוכים מסכני חיים ואף חלילה למוות. הוכח מחקרית כי התחסנות של אוכלוסייה בסיכון מפחיתה אשפוזים, סיבוכים ואף תמותה, ואנו ממליצים וקוראים לחולי הסרטן להתחסן על מנת שגופם יחל ביצירת נוגדנים. במקרה של ספק או התלבטות – מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל". 

את החיסון ניתן לקבל בכל קופות החולים ללא תשלום באמצעות הזמנת תור בטלפון או און ליין. ביום קבלת החיסון ייתכן שיופיע כאב מקומי קל, נפיחות באזור ההזרקה, אודם או חום, אך תופעות אלה צפויות לחלוף בתוך יום.

האגודה למלחמה בסרטן היא ארגון ללא כוונות רווח וכל שירותיה ניתנים לחולים ולבריאים ללא תשלום, הודות לתרומות הציבור מאז הקמתה בשנת 1952. האגודה פועלת בכל הדרכים לקידום המחקר, דרכי המניעה, האבחון המוקדם ושיפור אמצעי הטיפול והשיקום של חולים ומחלימים. באגודה פועלים כ-3,500 מתנדבים הפרוסים בכ-70 סניפים ברחבי הארץ, השותפים לקידום המאבק בסרטן בקהילה המקומית. כיו"ר האגודה למלחמה בסרטן בהתנדבות מכהן בשנים האחרונות פרופ' משה מיטלמן. לצדו בתפקיד סגן יו"ר אגודה מכהן מר ליאון רקנאטי העושה זאת בהתנדבות מאז 1988. בין היתר פועלים בשנים האחרונות בוועד המנהל של האגודה למלחמה בסרטן גם פרופ' עידו וולף, פרופ' ברוך ברנר ופרופ' סיגל טל. כל חברי הוועד המנהל וחברי ועדות המומחים המייעצות של האגודה למלחמה בסרטן פועלים בהתנדבות, מאז הקמתה בשנת 1952. כך בין היתר גם פרופ' רונית סצ'י פאינרו ופרופ' איתן פרידמן חברי ועדת המחקר של האגודה וכן פרופ' אהרון צ'חנובר, זוכה פרס נובל לכימיה לשנת 2004 המכהן בהתנדבות בתפקיד נשיא הכבוד של האגודה למלחמה בסרטן. למידע נרחב על אודות שירותי התמיכה והמידע בנושא סרטן השד, היכנסו לאתר האגודה למלחמה בסרטן, או התקשרו 24/7 בשיחת חינם לטלמידע שמספרו 1-800-599-995

דירת החלומות שלכם מחכה לכם כאן - הקליקו לפרטים

blank

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך