כיצד מכוני הבקרה בענף הבנייה מבטיחים עמידה בתקנים ובסטנדרטים?
מעל הכל, ניתן לומר שמכוני בקרה משמשים זוג עיניים מקצועיות וקפדניות שילוו את כל שלבי התכנון והביצוע של הבנייה ויהוו גורם מפקח, בודק ומאשר. הבדיקות אותן מבצעים הבקרים המוסמכים, הן בדיקות מחמירות שמכוונות לסטנדרטים הגבוהים ביותר בענף הבנייה ולעמידה בכל התקנים והדרישות הרלוונטיות.
שינוי הרגולציה בענף הבנייה ובתחום הרישוי שלו, כלל מטרות שונות אשר בראשן עמדה המטרה של הנגשת בקרה איכותית ומקצועית לכל פרויקט ולכל מבנה. אותה הפרטה של מערך הבקרה על הבנייה בישראל, הוביל לייעול משמעותי ומהותי עבור קבלנים ויזמים רבים. בנוסף ואף יותר חשוב מכך, ההתנהלות המקצועית הנדרשת ממכונים אלו, הבקרים המוסמכים והבדיקות שרמתן גבוהה – מבטיחים סטנדרטים גבוהים של בטיחות, יעילות ומקצועיות.
מה הן הבדיקות העיקריות שמבוצעות במהלך פרויקט בנייה?
כאשר בונים מבנה כלשהו, יש צורך באישורים ובהיתרים מגורמים שונים. על מנת להשיג את אותם אישורים והיתרים, יש צורך בהצגת תוצאות של בדיקות שונות בתחומים שונים שנעשו על ידי גורמים מוכרים ומוסמכים.
בקרת הבנייה על ידי מכוני הבקרה, מחולקת לרוב ל-2 שלבים עיקריים – הביצוע והתוכן.
בשלב בקרת הביצוע מתבצעות בדיקות שמתרחשות החל מקבלת אישור העבודות ועד לשלב תעודת גמר הבנייה שבסוף הפרויקט ולפני האכלוס. שלב בקרת התוכן, מתרחש בשלב המקדים שבין קבלת הרישוי לבין שלב קבלת היתר הבנייה והעבודות בפועל.
בין הבדיקות העיקריות שנערכות במהלך פרויקט בנייה:
- בדיקות בטון – בדיקות מקיפות בשלד המבנה, בדיקות לבטון טרי וקשה ובדיקות בטון מיוחדות.
- בדיקות אל הרס (NDT) – בדיקות של תכונות חומרים, רכיבים שונים ומערכות מגוונות שמבוססות על טכניקות ואנליזות שמקורן במדע ובטכנולוגיות תעשייתיות.
- מיגון אש – בדיקות מיגון אש לעמידה בתקנים ובדרישות הרלוונטיות.
- חקר מבנים ותמ"א 38 – נתונים ומידע על מבנה קיים בזמן אמת לצורך תכנונים עתידיים וביצוע של פרויקטים שונים.
- בדיקות קרקע ואספלטים – בדיקות שונות ומקיפות בתחום הקרקע, על פי כל התקנים הנדרשים.
- בדיקות מקיפות בתחום מערכות הבניין – בדיקות שונות בתחום מערכות הבניין כחלק מהדרישות הקיימות בטפסי 4 ו-5.
- בדיקות גז ומוצרי גז – בדיקות המיועדות בעיקר למוצרים המיובאים מחו"ל, לצורך עמידה בתקנים ובדרישות המקומיות.
- בדיקות בתחום הספורט – בדיקות לבנייה של מתקני ספורט, אולמות ומגרשים שעומדים בתקנים.
- בדיקות התעדה לבנייה ירוקה – בדיקות להתעדה עבור בנייה בת-קיימה.
כיצד הבדיקות מסייעות במניעת בעיות פוטנציאליות?
שלבי בקרת הבנייה שמבוצעים בהקפדה, בעזרת טכנולוגיות מתקדמות ועל ידי בקרים מוסמכים ומקצועיים, מסייעת במניעה של תאונות, סיבוכים שונים בפרויקטים, עיכובים בבנייה ויעילות של כל שלבי העבודה.
מכוני בקרה ייעודיים מספקים פיקוח יעיל, שבוחן את כל שלבי התכנון והביצוע דרך עיניים מנוסות. מכונים אלו והבדיקות המוקפדות שמבוצעות על ידם, מגלות ומאבחנות בעיות רבות עוד בטרם שאלו מתפתחות לממדים הרסניים ולא בטיחותיים. הבדיקות שמבוצעות בכל שלב מגלות גם את הבעיות הקטנות ביותר כשהן עוד יכולות להיפתר בקלות ובמהירות. בכך, כל פרויקט בנייה הופך בכללותו ליעיל, מהיר, מקצועי ובטיחותי הרבה יותר.
אילו יתרונות נוספים מספקים מכוני הבקרה לתהליך הבנייה וללקוחות?
מכוני בקרה יכולים להיות גופים פרטיים או ציבוריים אך מטרתם תהיה תמיד זהה – לספק יתרונות מקצועיים ויעילים בתהליכים רבים בענף הבנייה. בין היתרונות הרבים שמהווים אותם מכונים ניתן למשל להצביע על מציאת שירותים רבים שבעבר היו מפוזרים במקום אחד, קיצור של תהליך הרישוי, צמצום סכנות ותאונות, מציאה מוקדמת של כשלים וליקויים ושיפור מהותי בכל שלבי התכנון והביצוע בענף הבנייה.