בדיון שהתקיים היום בועדת מל"ח, דנו ב"תרחיש הייחוס המשקי" עליו עמלו באגף הביטחון העירוני, כחלק מהתכנית השנתית שנועדה לתרגל את מערכת החירום העירונית. התרחיש מדמה שיבושים אפשריים שעלולים לקרות במלחמה, ברעידת אדמה ובתרחישי חירום אחרים, ועל חברי מטה מל"ח להציע דרכי התמודדות.
על פי התרחיש שאושר ע"י פקע"ר ומשרדי הממשלה, יחולו שיבושים משמעותיים במערכות שונות אשר יקשו מאוד על תפעול המערכות והתפקוד ברמה האישית. בפתח הדיון ביקש ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, להתמקד בעיקר בנושא התקשורת ובפתרונות האפשריים לקיום רצף תפקודי ומציל חיים. הרציונל העומד מאחורי בקשת ראש העיר להתמקד דווקא בנושא התקשורת, הוא בעובדה שכוחה של חברה נבנה על שיתופי פעולה וניצול מיטבי של ניסיון, ידע, מקצועיות וכיו"ב, שכל אחד מביא לשולחן המשותף, ובהעדר תקשורת יתרון זה מאבד מערכו. הדברים מקבלים משמעות מצילת חיים בעתות חירום ובתרחישים קיצוניים, כשכל מערכות התקשורת נופלות והיכולת התפקודית נפגעת באופן דרמטי עד כדי איום קיומי.
אריה איטח, מנהל אגף חירום וביטחון ושיטור עירוני, הציג את מטרת הועדה שבה מוצג תרחיש הייחוס הגנרי וישולב בתרחיש הייחוס הכללי. ארז זפרני מנהל מחלקת חירום, הציג את שלושת התרחישים הגנריים על בסיס תכנית אגף הביטחון, אשר תועבר ותוטמע בכל מכלולי החירום. לאחריהם התנהל דיון והוצעו פתרונות לתרחיש שבו דרכי ההתקשרות נפגעו באופן קשה. הנחת המוצא היא שיש לתת פתרונות מהירים וישימים לאור כך שתקשורת הוא הערך החשוב ביותר בכל מערכת אנושית – בין אנשים, בתוך ארגון ובין הארגונים, ובמיוחד בעת חירום.
נציגי כל הגופים וראשי המכלולים בועדה התייחסו לנושא התקשורת בחירום והציגו אפשרויות תפקודיות וחלופות למערכות התקשורת שנפגעו. הנציגים העלו רעיונות שונים והציעו פתרונות שונים, החל מתיאום וסנכרון בין משרדים וגופי החירום, דרך השימוש באנרגיות שאינן תלויות בחשמל או באנרגיות מתחלפות ועד לשימוש במגפונים ובהעברת מסרים באמצעות שליחים. כל ההתייחסויות היו בהתאם לתחום האחריות של אותה יחידה, כאשר המטרה המרכזית היא הצלת חיים. המשמעות היא כי המענים שהוצעו נוגעות בחילוץ והצלה, באספקת מים, מזון ותרופות ובטיפול מהיר בנפגעים.
ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, התייחס לחשיבות שהעיר מייחסת לנושאי החירום וההשקעה המתמדת בשיפור ההיערכות לחירום. דוגמה בולטת היא ההשקעה במיגון של מערכת החינוך כך שהיום יש את ההגנה הנדרשת לקיום לימודים בזמן ירי רקטי. יחד עם זאת יש חשיבות למפגשים הללו שבהם אנו מציגים תרחישי חירום שונים ובוחנים את המשמעויות על מנת לתת להם את המענה הנכון. ד"ר לסרי סיכם את הדיון וציין כי מטרת המפגש היא להבין מתוך תרחיש הייחוס, את הפערים ואת הצורך לתקן ולבנות אותם.