החינוך העתידני של אשדוד – מרחב אימרסיבי

בחוויה של הלמידה האימרסיבית, התלמידים מוקפים בוידאו וסאונד, הם אקטיביים ופעילים. אנחנו יכולים לקחת אותם לכל מקום ולכל זמן בלי גבולות פיזיים.כל בתי הספר התיכונים באשדוד מרושתים במרחבים אימרסיביים והם החלוצים בתחום ההוראה האימרסיבית בארץ, ואולי אף בעולם. בשנה הקרובה מאגר התכנים האימרסיביים בעיר יורחב באופן משמעותי על ידי מורים מבתי ספר שונים בעיר.

האם לפני שנתיים הייתם מעלים על דעתכם שניתן להכניס תלמידים לחדר בבית הספר, ולצאת איתם למסע מרגש שמתחיל בעיירה קטנה באתיופיה ומסתיים בגבול סודן, במהלך מבצע משה – מבצע עליית יהודי אתיופיה? חוויה כזאת תלמידים יכולים לקבל רק דרך ביקור במוזיאון חדשני שאליו מגיעים באופן חד פעמי, וביקורים מהסוג הזה במערכת החינוך בארץ יכולים להתקיים אולי פעם או פעמיים בשנה.

המהלך של עיריית אשדוד, פיקוח מחוז דרום והפסגה ביחד עם מיזם 3walls, מאפשר לכל תלמידי חטיבות הביניים והתיכונים באשדוד לחוש את "המסע המרגש של מאישו" –  סיפור אישי שהפך לחוויה אימרסיבית בין כותלי בית הספר. מאישו היא אישה אמיצה שבדרכה מאתיופיה לירושלים נשאה את אימא המשותקת על גבה לאורך מאות קילומטרים.

תחושת ההתרגשות של התלמידים מהמייצג הוויזואלי היא תוצר של שילוב בינה מלאכותית עם סאונד וקריינות במרחב הקרנה מיוחד. ממש כמו במוזיאונים חדשניים. https://youtu.be/WjG7gXunzSo. זוהי רק דוגמא אחת ל"פעילות אימרסיבית", מונח שמתאר סביבת הוראה סוחפת שמחוללת מהפכה בתחום החינוך העתידני.

פעילות בחדר האימרסיבי, מלבד חוויה חושית, כוללת אינטראקציה עם התצוגה ומשימות אותן מקבלים התלמידים. משימות שמתכתבות עם המרחב, ממש כאילו היו במקום אחר ואף בזמן אחר. בחוויה של הלמידה האימרסיבית, התלמידים מוקפים בוידאו וסאונד, הם אקטיביים ופעילים. אנחנו יכולים לקחת אותם לכל מקום ולכל זמן בלי גבולות פיזיים.

"התיכונים באשדוד הם החלוצים בתחום ההוראה האימרסיבית בארץ ואולי אף בעולם" אומרים במינהל החינוך ומציינים כי המפתח ללמידה חדשנית ודיגיטלית, הוא השיתוף. "ללא שיתוף אין מספיק תוכן על מנת שטכנולוגיה תפרוס כנפיים ותמריא, לכן עיריית אשדוד החליטה לעשות מהלך שובר שוויון – רישות כל בתי הספר התיכונים בעיר במרחבים אימרסיביים, הקמת מרחב זהה בפסג"ה והכשרת מורים בהשתלמויות מוכרות בשיתוף אורי מלמד, מורה ויזם 3walls"

בשנה הקרובה מאגר התכנים האימרסיביים בעיר יורחב באופן משמעותי על ידי מורים מבתי ספר שונים. דמיינו שצוות ממקיף אחד יפתח שיעור העוסק בחורבן יהודה במסגרת לימודי תנ"ך, צוות בבית ספר אחר יפתח חדר בריחה המשלב למידה בינתחומית של מתמטיקה, בית ספר שלישי יפתחו טיול סביב העולם ללימוד אנגלית ובבית ספר רביעי יבקרו בוועדות בכנסת במסגרת שיעור באזרחות, והכל בעזרת התלמידים.

אז זהו, באשדוד כבר לא צריך לדמיין מכיוון שזה קרה כבר במהלך השנה האחרונה ובשנת הלימודים הקרובה התהליך יוכפל, ישולש ואף יותר מכך, בזכות מהלך עירוני פורץ דרך המשלב את המערך העירוני, המחוזי והפסג"ה. ממנהל החינוך נמסר: "אנחנו מאמינים שהמודל שנבנה באשדוד ואינו קיים באף מקום אחר יהווה השראה בעתיד ללמידה חדשנית ולדרך שבה ניתן לפתח אותה".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

אולי יעניין אותך