המספרים של הרשות הממשלתית מרשימים במיוחד, והם מעידים על יישום התוכניות העירוניות לשיפור ולחידוש מבנים: 394 דירות קיבלו היתרים לפינוי בינוי, ו-1218 דירות ופרויקטים קיבלו היתרים לתמ"א בשני המסלולים ומציבים את אשדוד במקום השני כשמעליה תל אביב ומתחתיה ירושלים.
כל זה קורה כחלק מהתמודדות של אשדוד עם היעדר עתודות קרקע לבנייה, כך שהיא משתמשת בהתחדשות העירונית, פינוי בינוי ותמ"א 38 כדי להוסיף עוד יחידות דיור חדשות ולייצר דירות נוספות בבניינים קיימים שנכנסים לתהליך של בינוי וחיזוק.
בעירייה מציינים כי מדובר גם במהלך חברתי של ממש ושימת דגש על חיזוק הרובעים הוותיקים, אם בהוספות ממ"דים לשיפור תחושת הביטחון האישי ואם ביצירת סביבת מגורים טובה יותר שמשנה את פני הרובעים. "הצעירים עוברים לגור ליד הוותיקים ובכך מגבירים את תחושת הביטחון האישי וגם מגישים סיוע בעת הצורך", אומר ליאור לוי, מנהל התחדשות עירונית . "אנחנו מחזקים את מרקם האוכלוסייה ברובעים הוותיקים עם כניסת אלפי צעירים שעוברים להתגורר ברובעים הוותיקים ונהנים מ-4,000 יחידות דיור חדשות שנוצרו במסגרת תמ"א 38".
כיום, ההתחדשות העירונית באשדוד פועלת ב-18 מתחמים ותכלול 17 אלף יחידות דיור חדשות. השינוי ניכר גם בתמ"א 38, כאשר התוצר הבולט הוא במספר הדירות שנוספו בעקבותיה: בשנת 2014 עמד מספר הדירות בתמ"א 38 על 276 בלבד, וב-2022 על 1297.
סוד ההצלחה העירוני הוא בהתגייסות של כל הגורמים הנוגעים בדבר בדרך להשגת היעד, מתוך הבנה כי ההתחדשות העירונית היא כלי משמעותי שבאמצעותו ניתן לצמצם משמעותית את בעיית הדיור באשדוד. בהקשר זה, יש לציין כי העיר הפכה למטרופולין חברתי-כלכלי-תרבותי בישראל, ובתוך 15 שנה התווספו אליה כ-60 אלף תושבים חדשים שיש לתת להם פתרונות דיור, תעסוקה, בילוי ופנאי.
"ברובעים הוותיקים התווספו 1,000 יחידות דיור חדשות והבניינים הפכו מודרניים ומותאמים גם למציאות הביטחונית עם הוספת ממ"ד בחלקם. גם הסכם הגג יוביל לבניית של 36 אלף יחידות דיור חדשות, ועמדנו על כך ש-80 אחוז יהיו דיור בר השגה במחיר מופחת. אנו מודעים לכך ששדרוג התשתיות גורם לעתים לאי נוחות, אך מדובר בצעדים מתבקשים כדי להוביל לפיתוח העיר", מסביר ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי. "בנוסף, אנו מקדמים אלפי יחידות דיור נוספות שנמצאות בתהליכי בנייה וקבלת היתרים.ֶ