מי זכאי להגיש את התביעה?
הזכות להגשת תביעה נגד משרד הביטחון אינה שמורה לכל אחד. כדי להגיש את התביעה ולקבל את הפיצויים, יש צורך להוכיח שהפציעה התרחשה במהלך השירות הצבאי. כך שאם מדובר במחלה שהתפרצה לפתע או תאונה שהתרחשה ללא קשר לשירות, התביעה בגינן לא תתקבל. חובת ההוכחה במקרה זה חלה על מגיש התביעה, ולכן עליו להציג את כל המסמכים הדרושים המעידים כי הפציעה התרחשה במסגרת השירות הצבאי. סעיף נוסף המונע את הגשת התביעה הוא סעיף הקובע כי לא ניתן לקבל פיצויים אם הפציעה שנגרמה במהלך השירות הצבאי נעשתה בחוסר אחריות. כך למשל, אם החיל חזר ממסיבה כשהוא שיכור ולאחר מכן עשה תאונה עם הרכב, הוא לא יוכל לקבל פיצויים.
כיצד מגישים את הבקשה לתביעה?
כעת, נעבור יותר לחלק המעשי שבו נסביר כיצד מגישים את התביעה. דבר ראשון, לא מומלץ להגיש את הבקשה לבד, שכן היא כוללת מגוון רחב של סעיפים וחוקים משפטיים. אם אתם מעוניינים להשיג את כל התוצאות ולקבל את הפיצויים ללא דיחוי, תביעה נגד משרד הביטחון על ידי עורך דין מנוסה היא הדרך הנכונה מבחינתכם. עורך דין זה יודע כיצד מתנהלים בעת הגשת התביעה. הוא מכיר את כל העניינים המשפטיים ויכול לסייע לכם בדרך הטובה ביותר בהגשת התביעה. למשעה, עורך דין כזה מלווה אתכם מאל"ף ועד תי"ו.
עורך הדין יעזור לכם לעבור את כל השלבים עד לקבלת הפיצויים. דבר ראשון, הוא יסייע לכם לאסוף את כל המסמכים הדרושים – אישורים רפואיים, סיכומים, עדויות ודוחות – כל טופס שיכול להוכיח שנפצעתם במהלך השירות. לאחר מכן, מגישים את כל הבקשה במלואה לקצין התגמולים. הוועדה בוחנת את הבקשה לעומק וקובעת את אחוזי הפיצויים שיש להעניק.