קורונה

"מה שראינו בדגימות משני נוסעים שהגיעו מנתב"ג הן לא מוטציות חדשות"

ד"ר דניאל קידר-פרידמן מהמעבדה למחלות מתפרצות. על ההבדל בין וריאנט לרקומביננט, הזן החדש ששמענו עליו בשבוע שעבר.
בית החולים אסותא אשדוד
צילום: נתנאל פריאנטי

"מוטציות הן תופעה טבעית שקורית כשוירוסים משתכפלים. לפעמים נוצרות מוטציות שהן לא טובות לוירוס, ואותן לא נראה כל כך כי הן פשוט נעלמות. לפעמים נוצרות מוטציות נייטרליות, שאין להן השפעה לכאן או לכאן, ולפעמים נוצרות מוטציות שהן מועילות לוירוס ועוזרות לו למשל להדביק יותר בקלות או לחמוק ממע' החיסון. כשלוירוס יש הרבה מוטציות כאלו – נקרא לו וריאנט.את האומיקרון אנחנו מחלקים היום לשני וריאנטים שונים (שנוצרו בערך באותו הזמן אבל יש ביניהם לא מעט הבדלים) שנקראים BA1 וBA2". כך מסבירה ד"ר דניאל קידר-פרידמן מהמעבדה למחלות מתפרצות בבית החוליפ אסותא אשדוד. על ההבדל בין וריאנט לרקומביננט, הזן החדש ששמענו עליו בשבוע שעבר.

מה שראינו כאן בשבוע שעבר, בדגימות שרוצפו משני נוסעים שהגיעו מנתב"ג, זה מצב של זן שהוא רקומביננט של BA1 + BA2. זה אומר שהוא לא מכיל מוטציות חדשות שאנחנו לא מכירים, אלא שילוב של שני הוריאנטים האלו. איך זה קורה? לפעמים יש מקרים של אנשים שנדבקים בו זמנית בשני וריאנטים שונים, שני הוירוסים האלו מתחברים ויוצרים סוג של וירוס משולב, שמכיל חלק מהגנום של BA1 וחלק של BA2.

ועכשיו השאלה היא, איך זה משפיע עלינו? ממה שאנחנו יודעים עד עכשיו BA2 הוא אולי מידבק יותר והתסמינים שלו קצת פחות קלים, אבל אין לנו הרבה מידע עדיין. לפי זה לא צפוי שלרקומביננט יהיה יתרון כלשהו. איזה רקומביננט אולי יכול להלחיץ אותנו יותר – הדלתאקרון במידה והוא יכול להדביק כמו האומיקרון ובעל מאפייני המחלה של הדלתא. בינתיים עוד לא ראינו כזה בארץ ונקווה שלא נראה בקרוב, מה שאנחנו רואים זה שהדלתא נדחק מאוד ע"י האומיקרונים, וסימנים לזה ש BA2 מתחיל לעלות ולהתחרות בBA1."

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

אולי יעניין אותך