כידוע, יש אנשים עם נטייה להיעקץ יותר מאחרים . כמן כן, לעיתים במקום העקיצה מתפתחת מעין תגובה אלרגית של העור- שבאה לידי ביטוי בגבשושית אדומה ונפוחה שלרוב מגרדת מאד.
את העקיצות מומלץ לא לגרד מכמה סיבות: הגרד פוצע את העור ועלול לגרום לזיהום משני של העקיצה ע"י חיידק, גירוד של העקיצה יובל לריפוי איטי יותר שלה, גרד ופציעה של העור יכולים להותיר צלקות בעור- ומהן לא ניתן לעיתים להיפטר, הגרד עצמו (על אף שנראה שמביא להקלה), בעצם מעורר הפרשת חומרים (ציטוקינים) שמעוררים עוד יותר את הגרד- כלומר מעין מעגל קסמים של גרד.
איך לטפל בעקיצות:
- לנסות להימנע עד כמה שניתן מלהיעקץ , על ידי התאבזרות בתכשירים שונים: תכשירים למריחה על הגוף להרתעת זני יתושים כשאנו בבית או מחוצה לו. כדאי לדעת- האזורים בהם מגוון היתושים הוא הגדול ביותר הם לרוב אזורים טרופיים ועשירים בלחות, לכן כדאי לחפש מוצרים המותאמים לאזורים אלו כגון אוטן טרופי.
- ברגע שכבר נעקצת- ובעיקר באנשים הנוטים להגיב בגבשושית ונפיחות מלווה בגרד- מומלץ למרוח תכשיר הניתן במרשם רופא (אשר מכיל לרוב סטרואיד חלש ולעיתים גם אנטיביוטיקה) ולמרוח על העקיצה- לפני שהיא מתפתחת למשהו גדול- מעין טיפול מונע. תמיד קל יותר לטפל בבעיה לפני שהפכה לבעיה גדולה יותר.
3.במקום לגרד למרוח תכשיר שמרגיע את הגרד – תכשיר למריחה על העקיצה להקלה מיידית בגירוד ובאדמומיות כדוגמת אוטן אפטר בייט
4.לטפל בסימני העקיצות מהר– לפני שיהפכו לצלקות
5.צלקת של עקיצה– לא לחשוף הרבה לשמש- מאט את הריפוי ועלול להחמיר את הכתם שנוצר
- לאנשים הנוטים להיעקץ– ניתן להוסיף במרשם תכשיר אנטיהיסטמין על מנת להפחית את הגרד.הרבה פעמים מה שמגרד זו התגובה האלרגית לעקיצה.